Banoffee kook kogub viimasel ajal aina enam populaarsust. Banaani-toffee maitselist küpsetamata kooki saab teha lausa mitut moodi, mina kasutasin põhjaks mõrkjaid šokolaadiküpsiseid, lisasin karamellitäidise sisse tasakaaluks ka toorjuustu ning puistasin kogu koogi veel kakaoga üle.
Kõigepealt valmista koogipõhi. Selleks sega purustatud küpsised sulatatud võiga ja suru 20 cm läbimõõduga koogivormi põhjale ja külgedele. Pane koogipõhi 15 minutiks külmikusse, et see veidi tugevamaks muutuks.
Täidise jaoks sega omavahel kondenspiima karamell ja toorjuust ning viiluta banaanid. Vala täidis koogipõhjale ja suru selle sisse banaaniviilud. Kui lõikasid pigem õhukesed banaaniviilud, saad mitu kihti täidisesse laduda.
Vahusta vahukoor suhkruga kohevaks ja määri 2 spl vahukoort banaaniviiludele. Ülejäänuga võid tordipritsi abil kogu koogi kaunistada või määrida kõik ühtlase kihina koogile. Kõige peale raputa kakaopulber läbi sõela. Hoia külmikus vähemalt 3 tundi (ideaalis üleöö) ja naudi.
Koostisosad
Juhised
Kõigepealt valmista koogipõhi. Selleks sega purustatud küpsised sulatatud võiga ja suru 20 cm läbimõõduga koogivormi põhjale ja külgedele. Pane koogipõhi 15 minutiks külmikusse, et see veidi tugevamaks muutuks.
Täidise jaoks sega omavahel kondenspiima karamell ja toorjuust ning viiluta banaanid. Vala täidis koogipõhjale ja suru selle sisse banaaniviilud. Kui lõikasid pigem õhukesed banaaniviilud, saad mitu kihti täidisesse laduda.
Vahusta vahukoor suhkruga kohevaks ja määri 2 spl vahukoort banaaniviiludele. Ülejäänuga võid tordipritsi abil kogu koogi kaunistada või määrida kõik ühtlase kihina koogile. Kõige peale raputa kakaopulber läbi sõela. Hoia külmikus vähemalt 3 tundi (ideaalis üleöö) ja naudi.