Printimise sätted:

Banoffee kook

Kogus10 portsjonitEttevalmistusaeg40 minutitAeg kokku40 minutit

Banoffee kook kogub viimasel ajal aina enam populaarsust. Banaani-toffee maitselist küpsetamata kooki saab teha lausa mitut moodi, mina kasutasin põhjaks mõrkjaid šokolaadiküpsiseid, lisasin karamellitäidise sisse tasakaaluks ka toorjuustu ning puistasin kogu koogi veel kakaoga üle.

Koogipõhi
 180 g šokolaadiküpsiseid (näiteks Selga)
 85 g võid
Täidis
 250 g keedetud kondenspiima (Jaani kondenspiima karamell)
 100 g toorjuustu
 2 keskmist banaani (soovi korral lisa rohkem)
 200 ml vahukoort (35%)
 2 spl suhkrut
 1 tl kakaopulbrit peale raputamiseks
1

Kõigepealt valmista koogipõhi. Selleks sega purustatud küpsised sulatatud võiga ja suru 20 cm läbimõõduga koogivormi põhjale ja külgedele. Pane koogipõhi 15 minutiks külmikusse, et see veidi tugevamaks muutuks.

2

Täidise jaoks sega omavahel kondenspiima karamell ja toorjuust ning viiluta banaanid. Vala täidis koogipõhjale ja suru selle sisse banaaniviilud. Kui lõikasid pigem õhukesed banaaniviilud, saad mitu kihti täidisesse laduda.

3

Vahusta vahukoor suhkruga kohevaks ja määri 2 spl vahukoort banaaniviiludele. Ülejäänuga võid tordipritsi abil kogu koogi kaunistada või määrida kõik ühtlase kihina koogile. Kõige peale raputa kakaopulber läbi sõela. Hoia külmikus vähemalt 3 tundi (ideaalis üleöö) ja naudi.

Nutrition Facts

Servings 10