Stritslid ja kringlid ei nõua tegelikult palju koostisosi, pigem palju aega. Seekord katsetasin kohupiima-vaarika täidisega stritslit. Väljast mõnusalt kohev, seest mahlane. Inspiratsiooni sain E. Mihkelsi raamatust "Väike kringliraamat".
Taigna jaoks sega omavahel kõigepealt jahu, sool ja suhkur. Soojenda piim 40 kraadini ja lahusta selles pärm. Seejärel vala vedelik kuivainetega kokku ja alusta taigna sõtkumist. Viimasena lisa toasoe või ja sõtku taigent vähemalt 10 minutit (nii kerkib taigen kohevaks).
Jäta taigen rätiku alla sooja kohta tunnikeseks kerkima. Vahepeal valmista täidis. Selleks sega omavahel kohupiim, muna, tärklis, suhkur ja vaarikad.
Rulli kerkinud taigen jahusel pinnal ristkülikukujuliselt lahti. Määri võiga ja raputa peale suhkur. Seejärel jaga täidis kahe pikliku triibuna taigna mõlemasse pikemasse serva. Lõika taigen keskelt pooleks ja keera mõlemad taignatükid pikemat külge pidi rulli, et täidis jääks keskele. Keeruta mõlemad taignatükid omavahel kokku, sule otsad, et täidis välja ei valguks, aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja jäta kringel rätiku alla veel 30 minutiks kerkima.
Kuumuta ahi 200 kraadini. Määri kringel lahtiklopitud munaga ja küpseta ahjus 20-30 minutit (kuni kringel on kuldpruun). Jahuta täielikult (kohupiimatäidis on parim jahtununa, isegi külmana). Kaunista soovi korral tuhksuhkruga.
Koostisosad
Juhised
Taigna jaoks sega omavahel kõigepealt jahu, sool ja suhkur. Soojenda piim 40 kraadini ja lahusta selles pärm. Seejärel vala vedelik kuivainetega kokku ja alusta taigna sõtkumist. Viimasena lisa toasoe või ja sõtku taigent vähemalt 10 minutit (nii kerkib taigen kohevaks).
Jäta taigen rätiku alla sooja kohta tunnikeseks kerkima. Vahepeal valmista täidis. Selleks sega omavahel kohupiim, muna, tärklis, suhkur ja vaarikad.
Rulli kerkinud taigen jahusel pinnal ristkülikukujuliselt lahti. Määri võiga ja raputa peale suhkur. Seejärel jaga täidis kahe pikliku triibuna taigna mõlemasse pikemasse serva. Lõika taigen keskelt pooleks ja keera mõlemad taignatükid pikemat külge pidi rulli, et täidis jääks keskele. Keeruta mõlemad taignatükid omavahel kokku, sule otsad, et täidis välja ei valguks, aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja jäta kringel rätiku alla veel 30 minutiks kerkima.
Kuumuta ahi 200 kraadini. Määri kringel lahtiklopitud munaga ja küpseta ahjus 20-30 minutit (kuni kringel on kuldpruun). Jahuta täielikult (kohupiimatäidis on parim jahtununa, isegi külmana). Kaunista soovi korral tuhksuhkruga.