Universaalsed saiakesed, mida saab valmistada lõpmata paljude erinevate täidistega vastavalt igaühe maitsele - soolased, magusad, erksalt hapukad. Variante leidub igaühele!
Kuumuta potis vesi, sool, suhkur ja kuubikuteks lõigatud või keemiseni. Kui või on sulanud, tõsta pott tulelt ja lisa jahu. Sega kiirelt ühtlaseks, kuni jahu on segunenud. Tõsta pott uuesti tulele ja sega intensiivselt 2-3 minutit keskmisel kuumusel, et osa niiskusest tainast välja saada. Taigen peaks jääma pehme ja sile. Seejärel kalla tainas teise kaussi ja lase umbes 5 minutit jahtuda.
Seejärel sega ükshaaval juurde munad samal ajal pidevalt segades (kasutasin segamiseks mikserit madalal kiirusel). Lõpptulemusena peaks taigen jääma paks, läikiv ja mitte voolav.
Tainas tuleks kindlasti soojana vormida. Pane taigen kondiitripritsi ja vormi selle abil meelepärase kujuga küpsetised. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit, kuni tuuletaskud on kuldpruunid ja õrnalt krõbedad/kuivad.
Kui tuuletaskud on jahtunud, valmista täidis. Täidise jaoks segasin kokku kohupiima, toorjuustu ja suhkruga vahustatud vahukoore ning huvitava maitsenüansi annab sidruni riivitud koor (0,5 tl) ja väike kogus mahla (1-2 sl).
Kondiitripritsi abil saab ka täidise tuuletasku sisse. Selleks tuleb kasutada teravat metallist otsaga pritsi ja torgata see tuuletasku sisse (kuna kohupiim võib veidi teraline olla, ei ole hea kasutada kõige väiksema otsaga pritsi, kuhu kohupiim võib takerduda). Kuna tuuletasku on seest tühi, mahub sinna just parajalt täidist. Ja ongi valmis!
Täidise valikul oleks veel heaks ideeks toorjuust ürtidega (soolane täidis), toorjuust püreestatud maasikate või muude marjadega, šokolaaditoorjuust, lihtsalt vahukoor.. leia vaid enda jaoks maitsvaim variant.
Tuuletaskute põhiretsepti leidsin Nami-Namist, täidise panin ise kokku.
Koostisosad
Juhised
Kuumuta potis vesi, sool, suhkur ja kuubikuteks lõigatud või keemiseni. Kui või on sulanud, tõsta pott tulelt ja lisa jahu. Sega kiirelt ühtlaseks, kuni jahu on segunenud. Tõsta pott uuesti tulele ja sega intensiivselt 2-3 minutit keskmisel kuumusel, et osa niiskusest tainast välja saada. Taigen peaks jääma pehme ja sile. Seejärel kalla tainas teise kaussi ja lase umbes 5 minutit jahtuda.
Seejärel sega ükshaaval juurde munad samal ajal pidevalt segades (kasutasin segamiseks mikserit madalal kiirusel). Lõpptulemusena peaks taigen jääma paks, läikiv ja mitte voolav.
Tainas tuleks kindlasti soojana vormida. Pane taigen kondiitripritsi ja vormi selle abil meelepärase kujuga küpsetised. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit, kuni tuuletaskud on kuldpruunid ja õrnalt krõbedad/kuivad.
Kui tuuletaskud on jahtunud, valmista täidis. Täidise jaoks segasin kokku kohupiima, toorjuustu ja suhkruga vahustatud vahukoore ning huvitava maitsenüansi annab sidruni riivitud koor (0,5 tl) ja väike kogus mahla (1-2 sl).
Kondiitripritsi abil saab ka täidise tuuletasku sisse. Selleks tuleb kasutada teravat metallist otsaga pritsi ja torgata see tuuletasku sisse (kuna kohupiim võib veidi teraline olla, ei ole hea kasutada kõige väiksema otsaga pritsi, kuhu kohupiim võib takerduda). Kuna tuuletasku on seest tühi, mahub sinna just parajalt täidist. Ja ongi valmis!
Täidise valikul oleks veel heaks ideeks toorjuust ürtidega (soolane täidis), toorjuust püreestatud maasikate või muude marjadega, šokolaaditoorjuust, lihtsalt vahukoor.. leia vaid enda jaoks maitsvaim variant.
Tuuletaskute põhiretsepti leidsin Nami-Namist, täidise panin ise kokku.