Tummine šokolaadikook pähklitega

KategooriaRaskusasteKeskmine

See tummine küpsetamata šokolaadikook on küll iga šokolaadisõbra unistus. Põhjaks krõmpsuv küpsis, täidiseks tume šokolaad ja piimašokolaad rammusa toorjuustuga ja katteks purustatud pähklid. Ning mis on eriti tore - kooki saab süüa juba pool tundi peale valmimist!


Ettevalmistusaeg30 minutitAeg kokku30 minutit
Koogipõhi
 150 g šokolaadiküpsiseid
 100 g võid
Täidis
 400 g toorjuustu
 100 g tumedat šokolaadi
 100 g piimašokolaadi
 2 spl suhkrut
 kaunistuseks purustatud pähklid
1

Koogipõhja valmistamiseks sega purustatud küpsised sulatatud võiga ja suru 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Pane koogipõhi täidise valmistamise ajaks külmikusse tahkuma.

2

Täidise jaoks sega toorjuust suhkruga ja jaga kogus pooleks. Esimese poolega sega vesivannil sulatatud tume šokolaad ning määri see koogipõhjale. Esimest kihti on keeruline põhjale kanda, sest tume šokolaad muudab täidise üpris tugevaks ja see kipub põhja külge kleepuma. Selle asemel, et kogu täidis koogipõhja keskele valada, võtan tavaliselt väikesed lusikatäied korraga ja hajutan täidise ühtlaselt koogipõhjale. Nii on seda lihtsam laiali määrida ilma, et see küpsisekihi lahti kisuks. Pane külmikusse umbes 20 minutiks tahkuma, et teist kihti oleks mugavam peale kanda.

3

Seejärel sega teine pool toorjuustust vesivannil sulatatud piimašokolaadiga ja määri koogile. Hoia kooki vähemalt pool tundi külmikus. Enne serveerimist kaunista kook purustatud pähklitega.

Koostisosad

Koogipõhi
 150 g šokolaadiküpsiseid
 100 g võid
Täidis
 400 g toorjuustu
 100 g tumedat šokolaadi
 100 g piimašokolaadi
 2 spl suhkrut
 kaunistuseks purustatud pähklid

Juhised

1

Koogipõhja valmistamiseks sega purustatud küpsised sulatatud võiga ja suru 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Pane koogipõhi täidise valmistamise ajaks külmikusse tahkuma.

2

Täidise jaoks sega toorjuust suhkruga ja jaga kogus pooleks. Esimese poolega sega vesivannil sulatatud tume šokolaad ning määri see koogipõhjale. Esimest kihti on keeruline põhjale kanda, sest tume šokolaad muudab täidise üpris tugevaks ja see kipub põhja külge kleepuma. Selle asemel, et kogu täidis koogipõhja keskele valada, võtan tavaliselt väikesed lusikatäied korraga ja hajutan täidise ühtlaselt koogipõhjale. Nii on seda lihtsam laiali määrida ilma, et see küpsisekihi lahti kisuks. Pane külmikusse umbes 20 minutiks tahkuma, et teist kihti oleks mugavam peale kanda.

3

Seejärel sega teine pool toorjuustust vesivannil sulatatud piimašokolaadiga ja määri koogile. Hoia kooki vähemalt pool tundi külmikus. Enne serveerimist kaunista kook purustatud pähklitega.

Notes

Tummine šokolaadikook pähklitega

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga