Need Ameerikapärased šokolaaditükkidega küpsised valmivad imelihtsalt ja lausa sulavad suus. Idee sain Nami-Nami retseptide hulgast, siin on minu poolt kohandatud versioon.
Kõigepealt sega toasoe või fariinsuhkru ja tavalise suhkruga ühtlaseks. Lisa munad ja vahusta. Seejärel lisa omavahel segatud jahu, küpsetuspulber ja sool. Tükelda šokolaadid ning lisa ka need (soovi korral koos rosinatega) ning sega kogu taigen ühtlaseks. Et küpsiseid oleks lihtsam vormida, hoia taigent vähemalt 15 minutit külmikus.
Kui taigen on veidi kõvemaks muutunud, võta iga küpsise jaoks umbes supilusikatäie suurune kogus taigent, rulli sellest käte vahel pallike, suru lapikuks ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kokku peaks tulema umbes 20 küpsist.
Küpseta 175-kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni küpsised on servadest kuldpruunid. Aseta küpsised koheselt restile jahtuma, soojana võivad need kergesti mureneda, jahtudes muutuvad aga kõvemaks.
Koostisosad
Juhised
Kõigepealt sega toasoe või fariinsuhkru ja tavalise suhkruga ühtlaseks. Lisa munad ja vahusta. Seejärel lisa omavahel segatud jahu, küpsetuspulber ja sool. Tükelda šokolaadid ning lisa ka need (soovi korral koos rosinatega) ning sega kogu taigen ühtlaseks. Et küpsiseid oleks lihtsam vormida, hoia taigent vähemalt 15 minutit külmikus.
Kui taigen on veidi kõvemaks muutunud, võta iga küpsise jaoks umbes supilusikatäie suurune kogus taigent, rulli sellest käte vahel pallike, suru lapikuks ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kokku peaks tulema umbes 20 küpsist.
Küpseta 175-kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni küpsised on servadest kuldpruunid. Aseta küpsised koheselt restile jahtuma, soojana võivad need kergesti mureneda, jahtudes muutuvad aga kõvemaks.