Šokolaadised moonikeerud

KategooriaRaskusasteKeskmine

Mõnusalt pehmed keerdus moonisaiakesed mõrkja tumeda šokolaadiga. Kes soovib magusamat tulemust, võib glasuurina kasutada hoopis piimašokolaadi või valget šokolaadi.


Ettevalmistusaeg1 tund 15 minutitKüpsetusaeg15 minutitAeg kokku1 tund 30 minutit
Pärmitaigen
 380 g nisujahu
 11 g kuivpärmi (1 pakk)
 4 spl suhkrut
 0,5 tl soola
 250 ml käesooja piima
 30 g toasooja võid
Täidis
 50 g võid
 50 g mooniseemneid
 60 g suhkrut
Glasuur
 50 g šokolaadi
1

Sega omavahel jahu, sool, suhkur ja kuivpärm. Soojenda piima täpselt nii palju, et see oleks käesoe, mitte jahedam ning mitte kuumem ja lisa see kuivainetele. Sõtku veidi taigent, seejärel lisa toasoe või ja sõtku veel vähemalt 10 minutit. Taigen peaks muutuma nii ühtlaseks, et tuleb kausi küljest lahti. Jäta taigen tunnikeseks rätiku alla sooja kohta kerkima.

2

Vahepeal valmista täidis. Selleks sega omavahel sulatatud või, suhkur ja mooniseemned. Kui taigen on kerkinud, rulli see jahusel pinnal ristkülikuks. Määri sellele täidis ja voldi see pikemat külge pidi kokku nii, et täidis jääb taigna sisse (tõsta ristküliku vasak serv paremale servale). Nüüd lõika taignast ribad ja ribad omakorda keskelt pooleks, et saada väiksemad saiakesed. Sain 20 väiksemat saiakest, kui soovid suuremaid saiakesi, jäta ribad pooleks lõikamata. Tee ribadele mitu keerdu peale ja keera need kokku ümarateks saiakesteks.

3

Aseta saiakesed muffinivormidesse, nii hoiavad nad hästi oma vormi ja ei kerki ahjus lahti. Kuumuta ahi 200 kraadini ja lase saiakestel seniks rätiku all veel kerkida. Küpseta saiakesi umbes 15 minutit, kuni need on pealt ilusad kuldpruunid. Lase rätiku all jahtuda ja valmista samal ajal glasuur. Selleks sulata meelepärane šokolaad (tume, piima või valge) vesivannil ja nirista saiakestele. Puista soovi korral üle tuhksuhkruga.

Koostisosad

Pärmitaigen
 380 g nisujahu
 11 g kuivpärmi (1 pakk)
 4 spl suhkrut
 0,5 tl soola
 250 ml käesooja piima
 30 g toasooja võid
Täidis
 50 g võid
 50 g mooniseemneid
 60 g suhkrut
Glasuur
 50 g šokolaadi

Juhised

1

Sega omavahel jahu, sool, suhkur ja kuivpärm. Soojenda piima täpselt nii palju, et see oleks käesoe, mitte jahedam ning mitte kuumem ja lisa see kuivainetele. Sõtku veidi taigent, seejärel lisa toasoe või ja sõtku veel vähemalt 10 minutit. Taigen peaks muutuma nii ühtlaseks, et tuleb kausi küljest lahti. Jäta taigen tunnikeseks rätiku alla sooja kohta kerkima.

2

Vahepeal valmista täidis. Selleks sega omavahel sulatatud või, suhkur ja mooniseemned. Kui taigen on kerkinud, rulli see jahusel pinnal ristkülikuks. Määri sellele täidis ja voldi see pikemat külge pidi kokku nii, et täidis jääb taigna sisse (tõsta ristküliku vasak serv paremale servale). Nüüd lõika taignast ribad ja ribad omakorda keskelt pooleks, et saada väiksemad saiakesed. Sain 20 väiksemat saiakest, kui soovid suuremaid saiakesi, jäta ribad pooleks lõikamata. Tee ribadele mitu keerdu peale ja keera need kokku ümarateks saiakesteks.

3

Aseta saiakesed muffinivormidesse, nii hoiavad nad hästi oma vormi ja ei kerki ahjus lahti. Kuumuta ahi 200 kraadini ja lase saiakestel seniks rätiku all veel kerkida. Küpseta saiakesi umbes 15 minutit, kuni need on pealt ilusad kuldpruunid. Lase rätiku all jahtuda ja valmista samal ajal glasuur. Selleks sulata meelepärane šokolaad (tume, piima või valge) vesivannil ja nirista saiakestele. Puista soovi korral üle tuhksuhkruga.

Notes

Šokolaadised moonikeerud

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga