Šokolaadi fondant ehk laavakook konjaki ja jäätisega

KategooriaRaskusasteKeskmine

Kuum, šokolaadine laavakook koos jäätisega on lausa luksus!

Kogus2 portsjonit

Ettevalmistusaeg15 minutitKüpsetusaeg10 minutitAeg kokku25 minutit

Koostisosad
 2 väikest muna
 80 g suhkrut
 25 g jahu
 35 g kakaopulbrit
 60 g kookosõli/võid
 1 tl konjakit
 lisandiks jäätist

1

Vahusta munad suhkruga, lisa sulatatud või ja sega hoolikalt (ise kasutan võimalusel tervislikumat kookosõli, kogus sama). Sega omavahel jahu ja kakao ning lisa segule. Viimasena lisa 1 tl konjakit (kasutasin Hennessyt).

2

Määri ramekin vormid hoolikalt võiga ja puista üle kakaopulbriga, nii on kooke hiljem lihtsam vormist kätte saada. Jaga taigen kahte vormi ning küpseta 200-kraadises ahjus 10-12 minutit (kindlasti mitte rohkem). Kuna ahjud on erineva võimsusega, siis jälgi, et koogid oleksid pealt küpsenud ja veidi kerkinud, kuid kindlasti mitte lõhki küpsenud, sest kook peab jääma seest voolav.

3

Serveeri koheselt - kummuta koogid vormidest taldrikule (lihtsustamiseks võib õhukese noa koogi servade ja vormi vahelt esmalt läbi libistada). Kui kooke siiski ei õnnestu kätte saada, võib serveerida ka vormis. Lisa kontrastiks jäätist - vanillijäätis on kindlapeale minek, kuid minu lemmikuks sai hoopis mango-meloni jäätis. Sobib nii šokolaadi kui ka mõrkja konjaki maitsenüansiga hästi kokku. Vali enda jaoks sobiv.

Koostisosad

Koostisosad
 2 väikest muna
 80 g suhkrut
 25 g jahu
 35 g kakaopulbrit
 60 g kookosõli/võid
 1 tl konjakit
 lisandiks jäätist

Juhised

1

Vahusta munad suhkruga, lisa sulatatud või ja sega hoolikalt (ise kasutan võimalusel tervislikumat kookosõli, kogus sama). Sega omavahel jahu ja kakao ning lisa segule. Viimasena lisa 1 tl konjakit (kasutasin Hennessyt).

2

Määri ramekin vormid hoolikalt võiga ja puista üle kakaopulbriga, nii on kooke hiljem lihtsam vormist kätte saada. Jaga taigen kahte vormi ning küpseta 200-kraadises ahjus 10-12 minutit (kindlasti mitte rohkem). Kuna ahjud on erineva võimsusega, siis jälgi, et koogid oleksid pealt küpsenud ja veidi kerkinud, kuid kindlasti mitte lõhki küpsenud, sest kook peab jääma seest voolav.

3

Serveeri koheselt - kummuta koogid vormidest taldrikule (lihtsustamiseks võib õhukese noa koogi servade ja vormi vahelt esmalt läbi libistada). Kui kooke siiski ei õnnestu kätte saada, võib serveerida ka vormis. Lisa kontrastiks jäätist - vanillijäätis on kindlapeale minek, kuid minu lemmikuks sai hoopis mango-meloni jäätis. Sobib nii šokolaadi kui ka mõrkja konjaki maitsenüansiga hästi kokku. Vali enda jaoks sobiv.

Šokolaadi fondant ehk laavakook konjaki ja jäätisega

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga