Mu blogis ei saa kunagi küllalt browniedest. Seekord katsetasin nisuvaba browniet, retsepti idee leidsin blogist siljafoodparis.blogspot.com ning tegin mõned kohandused. Tulemuseks mõnusalt tummine kook, mis ei jää kindlasti alla nisujahuga browniele.
Kõigepealt vahusta munad suhkruga. Seejärel sulata või, lisa hulka šokolaad ja sega, kuni šokolaad on sulanud. Lisa segu munavahu hulka. Seejärel lisa omavahel segatud rukkijahu ja küpsetuspulber ning viimasena kohv, sega taigen ühtlaseks. Purusta kreeka pähklid, sega neist enamus taignasse ning jäta väike kogus brownie peale puistamiseks.
Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud 22x22 cm suurusesse kandilisse vormi, puista peale ülejäänud kreeka pähklid ja küpseta 180-kraadises ahjus umbes 30 minutit. Brownie peab olema pealt küpsenud, kuid seest veel niiske. Lase jahtuda, et sisu veidi tahkuks ja serveeri (minu meelest on see brownie parim isegi külmkapi külmalt).
Koostisosad
Juhised
Kõigepealt vahusta munad suhkruga. Seejärel sulata või, lisa hulka šokolaad ja sega, kuni šokolaad on sulanud. Lisa segu munavahu hulka. Seejärel lisa omavahel segatud rukkijahu ja küpsetuspulber ning viimasena kohv, sega taigen ühtlaseks. Purusta kreeka pähklid, sega neist enamus taignasse ning jäta väike kogus brownie peale puistamiseks.
Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud 22x22 cm suurusesse kandilisse vormi, puista peale ülejäänud kreeka pähklid ja küpseta 180-kraadises ahjus umbes 30 minutit. Brownie peab olema pealt küpsenud, kuid seest veel niiske. Lase jahtuda, et sisu veidi tahkuks ja serveeri (minu meelest on see brownie parim isegi külmkapi külmalt).