Rammusalt magus šokolaadikook

KategooriaRaskusasteKeskmine

Selles koogis on koos kõik mu lemmik koostisosad, millest kooki valmistada - šokolaadiküpsised, rammus toorjuust, magus kondenspiim, mõrkjas tume šokolaad ja vahukoor.

Ettevalmistusaeg30 minutitAeg kokku30 minutit
Põhi
 230 g šokolaadiküpsiseid
 100 g võid
Täidis
 100 g (kuni 150 g) tavalist või keedetud kondenspiima (kogus vastavalt maitsele)
 400 g toorjuustu
 100 g tumedat šokolaadi
 100 g piimašokolaadi
Kate
 200 ml vahukoort (35%)
 3 spl suhkrut
 0,5 tl kakaopulbrit
1

Põhja jaoks sulata või, sega purustatud küpsistega ja suru 20 cm läbimõõduga koogivormi põhjale ja külgedele. Küljed on veidi keerukamad, kuna küpsisepuru ei pruugi seal kohe hästi seista, et kõrged ääred saaks. Varu kannatust ja veidi aega selle silumiseks.

2

Seejärel vala koogipõhjale kondenspiim, silu ühtlaseks ja aseta 20-ks minutiks sügavkülmikusse (nii on lihtsam järgmist kihti peale kanda). Kondenspiima osas soovitan valida juba eelnevalt keedetud kondenspiim, see on tahkem ja ei jää täidise all liialt voolav, kuid samas on seda just tahkema konsistentsi tõttu keerulisem haprale küpsisepõhjale ühtlaselt kanda. Kui kasutada tavalist kondenspiima, siis saab selle tihedamaks, kui keeta seda madalal kuumusel koos 10 g võiga 5-10 minutit (pidevalt segades, kuna kondenspiim kõrbeb kergesti põhja). Minule isiklikult veidi voolav kondenspiim koogipõhjal meeldis, kuid kes soovib, võib selle kihi ka toorjuustu peale ja vahukoore alla kanda.

3

Järgmise kihi jaoks sulata vesivannil mõlemad šokolaadid ja sega toorjuustuga. Ei soovita kasutada kõige mõrkjamat tumedat šokolaadi, kuna nii võib kogu täidis õrnalt kibeda maitsega jääda. Vala järgmine kiht koogile ja hoia kooki järgmise päevani külmikus (või kui valmistasid koogi hommikul, võib seda serveerida ka õhtul).

4

Kate valmista enne serveerimist. Selleks vahusta vahukoor koos suhkruga kohevaks (ettevaatust üle vahustamisega!) ning kaunista kook tordipritsiga vastavalt maitsele. Kõige peale sõelu kaunistuseks kakaopulbrit.

Koostisosad

Põhi
 230 g šokolaadiküpsiseid
 100 g võid
Täidis
 100 g (kuni 150 g) tavalist või keedetud kondenspiima (kogus vastavalt maitsele)
 400 g toorjuustu
 100 g tumedat šokolaadi
 100 g piimašokolaadi
Kate
 200 ml vahukoort (35%)
 3 spl suhkrut
 0,5 tl kakaopulbrit

Juhised

1

Põhja jaoks sulata või, sega purustatud küpsistega ja suru 20 cm läbimõõduga koogivormi põhjale ja külgedele. Küljed on veidi keerukamad, kuna küpsisepuru ei pruugi seal kohe hästi seista, et kõrged ääred saaks. Varu kannatust ja veidi aega selle silumiseks.

2

Seejärel vala koogipõhjale kondenspiim, silu ühtlaseks ja aseta 20-ks minutiks sügavkülmikusse (nii on lihtsam järgmist kihti peale kanda). Kondenspiima osas soovitan valida juba eelnevalt keedetud kondenspiim, see on tahkem ja ei jää täidise all liialt voolav, kuid samas on seda just tahkema konsistentsi tõttu keerulisem haprale küpsisepõhjale ühtlaselt kanda. Kui kasutada tavalist kondenspiima, siis saab selle tihedamaks, kui keeta seda madalal kuumusel koos 10 g võiga 5-10 minutit (pidevalt segades, kuna kondenspiim kõrbeb kergesti põhja). Minule isiklikult veidi voolav kondenspiim koogipõhjal meeldis, kuid kes soovib, võib selle kihi ka toorjuustu peale ja vahukoore alla kanda.

3

Järgmise kihi jaoks sulata vesivannil mõlemad šokolaadid ja sega toorjuustuga. Ei soovita kasutada kõige mõrkjamat tumedat šokolaadi, kuna nii võib kogu täidis õrnalt kibeda maitsega jääda. Vala järgmine kiht koogile ja hoia kooki järgmise päevani külmikus (või kui valmistasid koogi hommikul, võib seda serveerida ka õhtul).

4

Kate valmista enne serveerimist. Selleks vahusta vahukoor koos suhkruga kohevaks (ettevaatust üle vahustamisega!) ning kaunista kook tordipritsiga vastavalt maitsele. Kõige peale sõelu kaunistuseks kakaopulbrit.

Rammusalt magus šokolaadikook

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga