Tart on prantsusepärane muretaigna põhjal madalat sorti kook. Mõnusalt krõbe põhi, rammus toorjuustu-šokolaadi täidis ja mahlased vaarikad on vallutanud selle retsepti.
Sega omavahel kuivained ja haki või kuivaine segu sisse. Seejärel lisa muna ja külm vesi ja sega kogu taigen ühtlaseks. Hoia taigent 1 tund toidukile sees külmikus.
Seejärel rulli taigen vähese jahuga õhemaks ja kata sellega 24-26 cm läbimõõduga koogivormi põhjad ja servad (lõika üleliigne servast ära). Tee kahvliga taigna sisse augud ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni põhi on mõnusalt krõbe.
Vahepeal valmista täidis. Selleks sulata vesivannil šokolaad ja sega see eelnevalt suhkruga segatud toorjuustuga ühtlaseks. Suhkru kogust reguleeri vastavalt maitsele. Kui kasutad mõrkjamat sorti tumedat šokolaadi, vajad ilmselt rohkem suhkrut, kui lahjemat, siis jällegi vähem. Kõik sõltub ka isiklikust maitse eelistusest.
Puista koogipõhjale osa vaarikatest (jäta mõned koogile kaunistuseks), nende peale täidis ja hoia külmikus, kuni kook on tahkunud (vähemalt 5 tundi). Kaunista kook ülejäänud vaarikatega ja muu meelepärasega (šokolaadi glasuur, mandlilaastud, pähklid, kookoshelbed vms).
Koostisosad
Juhised
Sega omavahel kuivained ja haki või kuivaine segu sisse. Seejärel lisa muna ja külm vesi ja sega kogu taigen ühtlaseks. Hoia taigent 1 tund toidukile sees külmikus.
Seejärel rulli taigen vähese jahuga õhemaks ja kata sellega 24-26 cm läbimõõduga koogivormi põhjad ja servad (lõika üleliigne servast ära). Tee kahvliga taigna sisse augud ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni põhi on mõnusalt krõbe.
Vahepeal valmista täidis. Selleks sulata vesivannil šokolaad ja sega see eelnevalt suhkruga segatud toorjuustuga ühtlaseks. Suhkru kogust reguleeri vastavalt maitsele. Kui kasutad mõrkjamat sorti tumedat šokolaadi, vajad ilmselt rohkem suhkrut, kui lahjemat, siis jällegi vähem. Kõik sõltub ka isiklikust maitse eelistusest.
Puista koogipõhjale osa vaarikatest (jäta mõned koogile kaunistuseks), nende peale täidis ja hoia külmikus, kuni kook on tahkunud (vähemalt 5 tundi). Kaunista kook ülejäänud vaarikatega ja muu meelepärasega (šokolaadi glasuur, mandlilaastud, pähklid, kookoshelbed vms).