Rammus šokolaadi-vaarika tart

KategooriaRaskusasteAlgaja

Tart on prantsusepärane muretaigna põhjal madalat sorti kook. Mõnusalt krõbe põhi, rammus toorjuustu-šokolaadi täidis ja mahlased vaarikad on vallutanud selle retsepti.

Kogus12 portsjonit
Ettevalmistusaeg1 tundKüpsetusaeg10 minutitAeg kokku1 tund 10 minutit
Põhi
 100 g võid
 200 g nisujahu
 2 spl kakaopulbrit (tumedat)
 5 spl suhkrut
 1 muna
 1 spl külma vett
Täidis
 400 g toorjuustu
 75 g suhkrut (või rohkem, maitse järgi)
 200 g tumedat šokolaadi (soovitavalt mitte üle 56% kakao sisaldusega, et ei jääks liiga mõrkjas)
 150 g vaarikaid
1

Sega omavahel kuivained ja haki või kuivaine segu sisse. Seejärel lisa muna ja külm vesi ja sega kogu taigen ühtlaseks. Hoia taigent 1 tund toidukile sees külmikus.

2

Seejärel rulli taigen vähese jahuga õhemaks ja kata sellega 24-26 cm läbimõõduga koogivormi põhjad ja servad (lõika üleliigne servast ära). Tee kahvliga taigna sisse augud ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni põhi on mõnusalt krõbe.

3

Vahepeal valmista täidis. Selleks sulata vesivannil šokolaad ja sega see eelnevalt suhkruga segatud toorjuustuga ühtlaseks. Suhkru kogust reguleeri vastavalt maitsele. Kui kasutad mõrkjamat sorti tumedat šokolaadi, vajad ilmselt rohkem suhkrut, kui lahjemat, siis jällegi vähem. Kõik sõltub ka isiklikust maitse eelistusest.

4

Puista koogipõhjale osa vaarikatest (jäta mõned koogile kaunistuseks), nende peale täidis ja hoia külmikus, kuni kook on tahkunud (vähemalt 5 tundi). Kaunista kook ülejäänud vaarikatega ja muu meelepärasega (šokolaadi glasuur, mandlilaastud, pähklid, kookoshelbed vms).

Koostisosad

Põhi
 100 g võid
 200 g nisujahu
 2 spl kakaopulbrit (tumedat)
 5 spl suhkrut
 1 muna
 1 spl külma vett
Täidis
 400 g toorjuustu
 75 g suhkrut (või rohkem, maitse järgi)
 200 g tumedat šokolaadi (soovitavalt mitte üle 56% kakao sisaldusega, et ei jääks liiga mõrkjas)
 150 g vaarikaid

Juhised

1

Sega omavahel kuivained ja haki või kuivaine segu sisse. Seejärel lisa muna ja külm vesi ja sega kogu taigen ühtlaseks. Hoia taigent 1 tund toidukile sees külmikus.

2

Seejärel rulli taigen vähese jahuga õhemaks ja kata sellega 24-26 cm läbimõõduga koogivormi põhjad ja servad (lõika üleliigne servast ära). Tee kahvliga taigna sisse augud ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni põhi on mõnusalt krõbe.

3

Vahepeal valmista täidis. Selleks sulata vesivannil šokolaad ja sega see eelnevalt suhkruga segatud toorjuustuga ühtlaseks. Suhkru kogust reguleeri vastavalt maitsele. Kui kasutad mõrkjamat sorti tumedat šokolaadi, vajad ilmselt rohkem suhkrut, kui lahjemat, siis jällegi vähem. Kõik sõltub ka isiklikust maitse eelistusest.

4

Puista koogipõhjale osa vaarikatest (jäta mõned koogile kaunistuseks), nende peale täidis ja hoia külmikus, kuni kook on tahkunud (vähemalt 5 tundi). Kaunista kook ülejäänud vaarikatega ja muu meelepärasega (šokolaadi glasuur, mandlilaastud, pähklid, kookoshelbed vms).

Rammus šokolaadi-vaarika tart

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga