Rabarberi-maasika kohupiimakook

KategooriaRaskusasteKeskmine

Rabarber ja maasikas sobivad hästi kokku, maasikas lisab hapukale koogile pehmemat ja magusamat maitset.

Kogus12 portsjonit

Ettevalmistusaeg30 minutitKüpsetusaeg50 minutitAeg kokku1 tund 20 minutit

Põhi
 100 g võid
 80 g suhkrut
 250 g jahu
 1 tl küpsetuspulbrit
Täidis
 400 g kohupiima (2 pk)
 150 g hapukoort
 3 muna
 150 g suhkrut
 3 spl jahu
 250 g rabarberit
 150 g maasikaid
 1 tl suhkrut
 0,50 tl kaneeli

1

Alusta purutainaga. Selleks sega omavahel kuivained. Või lisamiseks on kõige lihtsam lõigata või esmalt kuubikuteks ja seejärel segada näppude abil kuivainetega kuni tekib purutaoline mass. Suru 2/3 purust koogivormi põhja, ülejäänu jääb katteks.

2

Täidise jaoks sega/vahusta munad suhkruga, sega juurde kohupiim ja hapukoor ning seejärel jahu. Vala segu põhjale.

3

Koori ja tükelda rabarberid, vala täidisele ja raputa peale kaneeli-suhkru segu (vastavalt eelistusele võib teha ka teistmoodi ja segada rabarberid kaneeli-suhkru seguga ning valada seejärel täidisele). Tükelda maasikad ja lisa rabarberitele. Viimasena kata kook ülejäänud puruga.

4

Küpseta 200-kraadises ahjus 50 minutit (35 minutit ahju keskel, 15 minutit enne välja võtmist ahju kõige alumises vahes, et põhi paremini küpseks). Pöördõhuga ahjus piisab 45 minutist, ahjud on erinevad, jälgi lihtsalt, et kook oleks pealt kuldpruun. Kook on parim jahtunult, sest küpsetatud kohupiim tahab külmikus enne lahti lõikamist tahkuda ning maitsed tulevad külmana paremini esile.

Koostisosad

Põhi
 100 g võid
 80 g suhkrut
 250 g jahu
 1 tl küpsetuspulbrit
Täidis
 400 g kohupiima (2 pk)
 150 g hapukoort
 3 muna
 150 g suhkrut
 3 spl jahu
 250 g rabarberit
 150 g maasikaid
 1 tl suhkrut
 0,50 tl kaneeli

Juhised

1

Alusta purutainaga. Selleks sega omavahel kuivained. Või lisamiseks on kõige lihtsam lõigata või esmalt kuubikuteks ja seejärel segada näppude abil kuivainetega kuni tekib purutaoline mass. Suru 2/3 purust koogivormi põhja, ülejäänu jääb katteks.

2

Täidise jaoks sega/vahusta munad suhkruga, sega juurde kohupiim ja hapukoor ning seejärel jahu. Vala segu põhjale.

3

Koori ja tükelda rabarberid, vala täidisele ja raputa peale kaneeli-suhkru segu (vastavalt eelistusele võib teha ka teistmoodi ja segada rabarberid kaneeli-suhkru seguga ning valada seejärel täidisele). Tükelda maasikad ja lisa rabarberitele. Viimasena kata kook ülejäänud puruga.

4

Küpseta 200-kraadises ahjus 50 minutit (35 minutit ahju keskel, 15 minutit enne välja võtmist ahju kõige alumises vahes, et põhi paremini küpseks). Pöördõhuga ahjus piisab 45 minutist, ahjud on erinevad, jälgi lihtsalt, et kook oleks pealt kuldpruun. Kook on parim jahtunult, sest küpsetatud kohupiim tahab külmikus enne lahti lõikamist tahkuda ning maitsed tulevad külmana paremini esile.

Rabarberi-maasika kohupiimakook

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga