Rabarberi-apelsinikook

KategooriaRaskusasteKeskmine

Üheaegselt nii kohev ja õhuline kui ka mahlane ja kreemjas. Hapukat rabarberit täiendab erk apelsin ning kirsiks tordil on krõbe pähkli-marja kate. Kõlab kui täiuslikkus ühes lihtsas koogis.

Kogus12 portsjonit

Ettevalmistusaeg30 minutitKüpsetusaeg30 minutitAeg kokku1 tund

Koostisosad
 400 g rabarberit
 1 apelsin
 180 g suhkrut
 150 g võid
 2 muna
 165 g nisujahu
 1,50 tl küpsetuspulbrit
Kate
 25 g võid
 1 spl suhkrut
 50 g marja-pähklisegu

1

Lõika rabarber väiksemateks tükkideks, sega 0,5 dl suhkru ja riivitud apelsinikoorega.

2

Seejärel hakka valmistama taigent. Selleks vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval munad. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ja lisa võivahule. Viimasena lisa juurde apelsinimahl ja sega taigen ühtlaseks. Jälgi taigna paksust - kuna apelsinid on erineva mahlasisalduse ja suurusega, siis lisa vajadusel veidi jahu, et taigen liiga vedel ei jääks. Vala taigen 20-22 cm läbimõõduga küpsetusvormi ja kata rabarberitükkidega. Küpseta 190-kraadises ahjus 30 minutit.

3

Samal ajal valmista kate. Selleks sulata või, sega suhkru ja marja-pähkliseguga. Puista koogile ja küpseta veel 15 minutit.

4

Enne serveerimist lase koogil kindlasti mõned tunnid jahtuda, vastasel juhul on kook alles seest liiga pehme ja laguneb kergesti. Lisandiks sobib ideaalselt näiteks vanillijäätis, kuid kook on vastupandamatu ka ilma igasuguste lisanditeta.
Kui soovid kooki ka järgmisel päeval süüa, soovitan seda säilitada õhukindlalt, nii püsib kook veel mitu päeva mahlane ja ei kuiva.
Retsepti idee on pärit taaskord Toidutarest (Rabarberi-apelsinikook).

Koostisosad

Koostisosad
 400 g rabarberit
 1 apelsin
 180 g suhkrut
 150 g võid
 2 muna
 165 g nisujahu
 1,50 tl küpsetuspulbrit
Kate
 25 g võid
 1 spl suhkrut
 50 g marja-pähklisegu

Juhised

1

Lõika rabarber väiksemateks tükkideks, sega 0,5 dl suhkru ja riivitud apelsinikoorega.

2

Seejärel hakka valmistama taigent. Selleks vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval munad. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ja lisa võivahule. Viimasena lisa juurde apelsinimahl ja sega taigen ühtlaseks. Jälgi taigna paksust - kuna apelsinid on erineva mahlasisalduse ja suurusega, siis lisa vajadusel veidi jahu, et taigen liiga vedel ei jääks. Vala taigen 20-22 cm läbimõõduga küpsetusvormi ja kata rabarberitükkidega. Küpseta 190-kraadises ahjus 30 minutit.

3

Samal ajal valmista kate. Selleks sulata või, sega suhkru ja marja-pähkliseguga. Puista koogile ja küpseta veel 15 minutit.

4

Enne serveerimist lase koogil kindlasti mõned tunnid jahtuda, vastasel juhul on kook alles seest liiga pehme ja laguneb kergesti. Lisandiks sobib ideaalselt näiteks vanillijäätis, kuid kook on vastupandamatu ka ilma igasuguste lisanditeta.
Kui soovid kooki ka järgmisel päeval süüa, soovitan seda säilitada õhukindlalt, nii püsib kook veel mitu päeva mahlane ja ei kuiva.
Retsepti idee on pärit taaskord Toidutarest (Rabarberi-apelsinikook).

Rabarberi-apelsinikook

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga