Seekord on tegemist pigem mitte liiga magusa koogiga, kus on kangelasteks porgand ja kreeka pähkel. Need sobivad omavahel imehästi kokku ning krõmpsuv kreeka pähkel lisab porgandibiskviidile huvitavat tekstuuri.
Biskviidi valmistamiseks vahusta munad suhkruga kohevaks, lisa juurde sulatatud või ja peene riiviga riivitud porgand. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning lisa segule. Viimasena lisa väikesteks tükikesteks hakitud kreeka pähklid ja sega taigen ühtlaseks.
Jaga taigen kolmeks osaks ja küpseta eraldi 3 kihti küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormis 200 kraadises ahjus 15 minutit (igat kihti). Lase biskviidi kihtidel jahtuda ja valmista samal ajal täidis. Selleks vahusta toorjuust suhkru ja vanillisuhkruga ühtlaseks kreemiks. Määri kreem igale kihile ja kata sellega ka kõige pealmine kiht (soovi korral ka tordi servad).
Katte jaoks purustasin kreeka pähklid, katsin sellega tordi ja lisasin kaunistuseks ka mõned terved pähklid. Seejärel lasin tordil kapis üleöö seista, et see mahlasemaks muutuks. Enne serveerimist vahustasin vahukoore suhkruga ja katsin sellega pritsi abil tordi servad.
Koostisosad
Juhised
Biskviidi valmistamiseks vahusta munad suhkruga kohevaks, lisa juurde sulatatud või ja peene riiviga riivitud porgand. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning lisa segule. Viimasena lisa väikesteks tükikesteks hakitud kreeka pähklid ja sega taigen ühtlaseks.
Jaga taigen kolmeks osaks ja küpseta eraldi 3 kihti küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormis 200 kraadises ahjus 15 minutit (igat kihti). Lase biskviidi kihtidel jahtuda ja valmista samal ajal täidis. Selleks vahusta toorjuust suhkru ja vanillisuhkruga ühtlaseks kreemiks. Määri kreem igale kihile ja kata sellega ka kõige pealmine kiht (soovi korral ka tordi servad).
Katte jaoks purustasin kreeka pähklid, katsin sellega tordi ja lisasin kaunistuseks ka mõned terved pähklid. Seejärel lasin tordil kapis üleöö seista, et see mahlasemaks muutuks. Enne serveerimist vahustasin vahukoore suhkruga ja katsin sellega pritsi abil tordi servad.