Porgandi-kreeka pähkli tort

KategooriaRaskusasteKeskmine

Seekord on tegemist pigem mitte liiga magusa koogiga, kus on kangelasteks porgand ja kreeka pähkel. Need sobivad omavahel imehästi kokku ning krõmpsuv kreeka pähkel lisab porgandibiskviidile huvitavat tekstuuri.


Kogus8 portsjonit

Ettevalmistusaeg30 minutitKüpsetusaeg45 minutitAeg kokku1 tund 15 minutit

Porgandibiskviit
 2 muna
 150 g suhkrut
 225 g riivitud porgandit
 100 g võid
 175 g nisujahu
 1 tl küpsetuspulbrit
 75 g hakitud kreeka pähkleid
Täidis
 400 g toorjuustu
 50 g suhkrut (kui soovid magusamat täidist, siis lisa rohkem)
 1 tl vanillisuhkrut
Kate
 200 ml vahukoort
 2 spl suhkrut
 75 g kreeka pähkleid (kaunistuseks)

1

Biskviidi valmistamiseks vahusta munad suhkruga kohevaks, lisa juurde sulatatud või ja peene riiviga riivitud porgand. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning lisa segule. Viimasena lisa väikesteks tükikesteks hakitud kreeka pähklid ja sega taigen ühtlaseks.

2

Jaga taigen kolmeks osaks ja küpseta eraldi 3 kihti küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormis 200 kraadises ahjus 15 minutit (igat kihti). Lase biskviidi kihtidel jahtuda ja valmista samal ajal täidis. Selleks vahusta toorjuust suhkru ja vanillisuhkruga ühtlaseks kreemiks. Määri kreem igale kihile ja kata sellega ka kõige pealmine kiht (soovi korral ka tordi servad).

3

Katte jaoks purustasin kreeka pähklid, katsin sellega tordi ja lisasin kaunistuseks ka mõned terved pähklid. Seejärel lasin tordil kapis üleöö seista, et see mahlasemaks muutuks. Enne serveerimist vahustasin vahukoore suhkruga ja katsin sellega pritsi abil tordi servad.

Koostisosad

Porgandibiskviit
 2 muna
 150 g suhkrut
 225 g riivitud porgandit
 100 g võid
 175 g nisujahu
 1 tl küpsetuspulbrit
 75 g hakitud kreeka pähkleid
Täidis
 400 g toorjuustu
 50 g suhkrut (kui soovid magusamat täidist, siis lisa rohkem)
 1 tl vanillisuhkrut
Kate
 200 ml vahukoort
 2 spl suhkrut
 75 g kreeka pähkleid (kaunistuseks)

Juhised

1

Biskviidi valmistamiseks vahusta munad suhkruga kohevaks, lisa juurde sulatatud või ja peene riiviga riivitud porgand. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning lisa segule. Viimasena lisa väikesteks tükikesteks hakitud kreeka pähklid ja sega taigen ühtlaseks.

2

Jaga taigen kolmeks osaks ja küpseta eraldi 3 kihti küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormis 200 kraadises ahjus 15 minutit (igat kihti). Lase biskviidi kihtidel jahtuda ja valmista samal ajal täidis. Selleks vahusta toorjuust suhkru ja vanillisuhkruga ühtlaseks kreemiks. Määri kreem igale kihile ja kata sellega ka kõige pealmine kiht (soovi korral ka tordi servad).

3

Katte jaoks purustasin kreeka pähklid, katsin sellega tordi ja lisasin kaunistuseks ka mõned terved pähklid. Seejärel lasin tordil kapis üleöö seista, et see mahlasemaks muutuks. Enne serveerimist vahustasin vahukoore suhkruga ja katsin sellega pritsi abil tordi servad.

Porgandi-kreeka pähkli tort

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga