Pohla-kardemoni saiakesed

KategooriaRaskusasteKeskmine

Kardemon annab saiakestele mõnusalt erksa maitsenüansi. Ning kui lisada täidisesse hapukad pohlad ja glasuuriks valge šokolaad, on kogu kombinatsioon justkui täiuslik. Retseptist sain 12 keskmise suurusega kohevat saiakest.


Ettevalmistusaeg1 tund 15 minutitKüpsetusaeg15 minutitAeg kokku1 tund 30 minutit
Pärmitaigen
 11 g kuivpärmi (1 pakk)
 380 g nisujahu
 4 spl suhkrut
 0,5 tl soola
 1 tl kardemoni
 250 ml käesooja piima
 30 g toasooja võid
Täidis
 70 g toasooja võid
 3 spl suhkrut
 kaks peotäit pohli (reguleeri kogust vastavalt eelistusele)
Glasuur
 100 g valget šokolaadi
1

Sega omavahel jahu, sool, suhkur, kardemon ja kuivpärm. Soojenda piima täpselt nii palju, et see oleks käesoe, mitte jahedam ning mitte kuumem ja lisa see kuivainetele. Sõtku veidi taigent, seejärel lisa toasoe või ja sõtku veel vähemalt 10 minutit. Taigen peaks muutuma nii ühtlaseks, et tuleb kausi küljest lahti, vajadusel lisa veidi jahu juurde. Jäta taigen tunnikeseks rätiku alla sooja kohta kerkima.

2

Kui taigen on kerkinud, rulli see jahusel pinnal ristkülikuks. Määri sellele toasoe või, raputa peale suhkur ja pohlad ning keera pikemalt küljelt tihedalt rulli. Lõika rullist sobiva suurusega saiakesed ning aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Soojenda ahi 200 kraadini ning lase neil seniks rätiku all veel kerkida. Küpseta umbes 15 minutit, kuni saiakesed on pealt kuldpruunid (jälgi, et saiad alt kõrbema ei läheks).

3

Jahuta saiakesi veidi rätiku all ning valmista samal ajal glasuur. Selleks ei ole vaja teha muud, kui sulatada vesivannil valge šokolaad. Nirista šokolaadiglasuur saiakestele ning serveeri ideaalis alles soojana, sest värskena on need vaieldamatult parimad. Kui on soov saiakesi jahtununa serveerida, siis tuleks neid säilitada õhukindlalt, et nad hoiaksid oma pehmust ja värskust.

Koostisosad

Pärmitaigen
 11 g kuivpärmi (1 pakk)
 380 g nisujahu
 4 spl suhkrut
 0,5 tl soola
 1 tl kardemoni
 250 ml käesooja piima
 30 g toasooja võid
Täidis
 70 g toasooja võid
 3 spl suhkrut
 kaks peotäit pohli (reguleeri kogust vastavalt eelistusele)
Glasuur
 100 g valget šokolaadi

Juhised

1

Sega omavahel jahu, sool, suhkur, kardemon ja kuivpärm. Soojenda piima täpselt nii palju, et see oleks käesoe, mitte jahedam ning mitte kuumem ja lisa see kuivainetele. Sõtku veidi taigent, seejärel lisa toasoe või ja sõtku veel vähemalt 10 minutit. Taigen peaks muutuma nii ühtlaseks, et tuleb kausi küljest lahti, vajadusel lisa veidi jahu juurde. Jäta taigen tunnikeseks rätiku alla sooja kohta kerkima.

2

Kui taigen on kerkinud, rulli see jahusel pinnal ristkülikuks. Määri sellele toasoe või, raputa peale suhkur ja pohlad ning keera pikemalt küljelt tihedalt rulli. Lõika rullist sobiva suurusega saiakesed ning aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Soojenda ahi 200 kraadini ning lase neil seniks rätiku all veel kerkida. Küpseta umbes 15 minutit, kuni saiakesed on pealt kuldpruunid (jälgi, et saiad alt kõrbema ei läheks).

3

Jahuta saiakesi veidi rätiku all ning valmista samal ajal glasuur. Selleks ei ole vaja teha muud, kui sulatada vesivannil valge šokolaad. Nirista šokolaadiglasuur saiakestele ning serveeri ideaalis alles soojana, sest värskena on need vaieldamatult parimad. Kui on soov saiakesi jahtununa serveerida, siis tuleks neid säilitada õhukindlalt, et nad hoiaksid oma pehmust ja värskust.

Notes

Pohla-kardemoni saiakesed

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga