Vürtsikas jõulukeeks, mis on kaetud magusa apelsiniglasuuriga, on jõulude ajal hea vaheldus piparkookidele.
Vahusta munad suhkruga kohevaks. Lisa sulatatud või, omavahel segatud kuivained ja apelsinimahl ning sega ühtlaseks. Vala küpsetuspaberiga kaetud keeksivormi ja küpseta 175-kraadises ahjus 50 minutit.
Lase jahtuda ning samal ajal valmista glasuur, mille puhul kasutasin sama põhimõtet nagu piparkoogiglasuuril - vahusta munavalge kohevaks, lisa juurde tuhksuhkur ja apelsinimahl ning veidi riivitud apelsinikoort ning sega ühtlaseks. Tuhksuhkru koguse arvestamisel jälgi, millal glasuur muutub parajalt tihedaks, et see keeksilt maha ei voolaks.
Kui õige tihedus on saavutatud, kata keeks glasuuriga ning lase sellel enne serveerimist tahkuda, nii on keeksi lihtsam lahti lõigata.
Koostisosad
Juhised
Vahusta munad suhkruga kohevaks. Lisa sulatatud või, omavahel segatud kuivained ja apelsinimahl ning sega ühtlaseks. Vala küpsetuspaberiga kaetud keeksivormi ja küpseta 175-kraadises ahjus 50 minutit.
Lase jahtuda ning samal ajal valmista glasuur, mille puhul kasutasin sama põhimõtet nagu piparkoogiglasuuril - vahusta munavalge kohevaks, lisa juurde tuhksuhkur ja apelsinimahl ning veidi riivitud apelsinikoort ning sega ühtlaseks. Tuhksuhkru koguse arvestamisel jälgi, millal glasuur muutub parajalt tihedaks, et see keeksilt maha ei voolaks.
Kui õige tihedus on saavutatud, kata keeks glasuuriga ning lase sellel enne serveerimist tahkuda, nii on keeksi lihtsam lahti lõigata.