Piparkoogikeeks apelsiniglasuuriga

KategooriaRaskusasteKeskmine

Vürtsikas jõulukeeks, mis on kaetud magusa apelsiniglasuuriga, on jõulude ajal hea vaheldus piparkookidele.

Ettevalmistusaeg20 minutitKüpsetusaeg50 minutitAeg kokku1 tund 10 minutit
Keeksi taigen
 3 muna
 200 g suhkrut
 200 g võid
 220 g nisujahu
 1 tl küpsetuspulbrit
 3 spl kakaopulbrit
 3 tl piparkoogimaitseainet (või rohkem, olenevalt sellest, kui vürtsikat tulemust soovid)
 poole apelsini mahl
Apelsiniglasuur:
 pool munavalget
 1,5 (kuni 2) dl tuhksuhkrut
 1,5 spl apelsinimahla
 1 tl riivitud apelsinikoort
1

Vahusta munad suhkruga kohevaks. Lisa sulatatud või, omavahel segatud kuivained ja apelsinimahl ning sega ühtlaseks. Vala küpsetuspaberiga kaetud keeksivormi ja küpseta 175-kraadises ahjus 50 minutit.

2

Lase jahtuda ning samal ajal valmista glasuur, mille puhul kasutasin sama põhimõtet nagu piparkoogiglasuuril - vahusta munavalge kohevaks, lisa juurde tuhksuhkur ja apelsinimahl ning veidi riivitud apelsinikoort ning sega ühtlaseks. Tuhksuhkru koguse arvestamisel jälgi, millal glasuur muutub parajalt tihedaks, et see keeksilt maha ei voolaks.

3

Kui õige tihedus on saavutatud, kata keeks glasuuriga ning lase sellel enne serveerimist tahkuda, nii on keeksi lihtsam lahti lõigata.

Koostisosad

Keeksi taigen
 3 muna
 200 g suhkrut
 200 g võid
 220 g nisujahu
 1 tl küpsetuspulbrit
 3 spl kakaopulbrit
 3 tl piparkoogimaitseainet (või rohkem, olenevalt sellest, kui vürtsikat tulemust soovid)
 poole apelsini mahl
Apelsiniglasuur:
 pool munavalget
 1,5 (kuni 2) dl tuhksuhkrut
 1,5 spl apelsinimahla
 1 tl riivitud apelsinikoort

Juhised

1

Vahusta munad suhkruga kohevaks. Lisa sulatatud või, omavahel segatud kuivained ja apelsinimahl ning sega ühtlaseks. Vala küpsetuspaberiga kaetud keeksivormi ja küpseta 175-kraadises ahjus 50 minutit.

2

Lase jahtuda ning samal ajal valmista glasuur, mille puhul kasutasin sama põhimõtet nagu piparkoogiglasuuril - vahusta munavalge kohevaks, lisa juurde tuhksuhkur ja apelsinimahl ning veidi riivitud apelsinikoort ning sega ühtlaseks. Tuhksuhkru koguse arvestamisel jälgi, millal glasuur muutub parajalt tihedaks, et see keeksilt maha ei voolaks.

3

Kui õige tihedus on saavutatud, kata keeks glasuuriga ning lase sellel enne serveerimist tahkuda, nii on keeksi lihtsam lahti lõigata.

Notes

Piparkoogikeeks apelsiniglasuuriga

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga