Printimise sätted:

Piparkoogi-toorjuustukook pohladega

Kogus10 portsjonitEttevalmistusaeg30 minutitAeg kokku30 minutit

Kiire ja lihtne lahendus jõululauale! See mõnusalt kreemjas toorjuustukook on vastupandamatult maitsev ja loob oma õrnalt vürtsika maitsega õige pühademeeleolu.

Koogipõhi
 150 g piparkooke
 60 g võid
Täidis
 400 g toorjuustu (kasutasin Ottot)
 200 ml vahukoort
 250 g valget šokolaadi
 5 tl kaneeli
 5 tl ingveripulbrit
 5 tl jahvatatud nelki
 veidi jahvatatud kardemoni (vürtsid võib asendada 1 tl piparkoogimaitseainega)
 kaunistuseks pohli, kaneelipulki, pähkleid või muud
1

Retsept on ülimalt lihtne! Koogipõhja valmistamiseks sega purustatud piparkoogid sulatatud võiga ja suru 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Pane koogipõhi täidise valmistamise ajaks külmikusse, et see tugevamaks muutuks.

2

Seejärel valmista täidis. Selleks vahusta vahukoor kohevaks (kuid väldi kindlasti ülevahustamist). Lisa toorjuust ja maitseained ning mikserda veel õrnalt läbi (vürtside asemel võid julgelt kasutada ka lihtsalt piparkoogimaitseainete segu, mis on poes müügil). Juhul kui soovid pigem vähem vürtsikat kooki, võid vürtsid üldse välja jätta ja piirduda vaid piparkoogipõhjaga. Sel juhul jääb täidis magus ja kontrastiks jäävad mõrkjad pohlad koogi peal. Viimasena sulata vesivannil valge šokolaad ja sega samuti täidisesse, kuni kõik on ühtlane.

3

Vala täidis koogipõhjale ja silu pealt ühtlaseks (heaks abimeheks on spaatel, ise kasutasin õhukest metallist tordilabidat). Hoia kooki külmikus üleöö (kiirema tulemuse saavutamiseks võid hoida veidikeseks sügavkülmikus, oluline on, et šokolaad tahkuks ja koogi tekstuur tugevamaks muutuks). Kaunista pohlade, pähklite, mandlite või muuga.

Nutrition Facts

Servings 10