Pehmed piparkoogid šokolaadi ja pähklitega

KategooriaRaskusasteKeskmine

Piparkoogitaignast saab valmistada ka pehmeid küpsiselaadseid piparkooke, mida vastavalt maitsele kaunistada. Hea vaheldus klassikalistele krõbedatele piparkookidele, sest need küpsised on lausa kohevalt pehmed ja suussulavad. Antud retseptist sain 40 küpsist.


Ettevalmistusaeg30 minutitKüpsetusaeg8 minutitAeg kokku38 minutit
Piparkoogitaigen
 100 ml suhkrusiirupit
 100 g suhkrut
 pool pakki piparkoogimaitseainet (umbes 12 g)
 100 g võid
 1 muna
 320 g jahu (nisujahu või kaera- ja nisujahu segu)
 1 tl küpsetuspulbrit
Kate
 100 g šokolaadi (valge, piima või tume)
 peotäis purustatud pähkleid
1

Taigna valmistamiseks kuumuta suhkrusiirupit koos suhkru ja maitseainetega keemiseni. Seejärel võta siirup tulelt, lisa tükeldatud või ja sega, kuni või on sulanud. Lase jahtuda. Lisa kloppides muna, sega jahu küpsetuspulbriga ja lisa ka see siirupi segule. Asendasin ise pool nisujahu kogusest kaerajahuga. Sõtku tainas ühtlaseks ning paki kilesse. Hoia vähemalt järgmise päevani külmikus, et taigen maitsestuks (võib säilitada kuni nädal). Tainas muutub külmikus tahkemaks, seega ära muretse, kui see soojana veel liiga pehme tundub.

2

Pehmete piparkookide valmistamiseks rulli taignast käte vahel pallikesed ja lao need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (sain kokku 40 pallikest). Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 8 minutit, nii jääb tulemus pehme. Lase jahtuda, kuumana võivad need kergelt laguneda.

3

Sulata samal ajal vesivannil šokolaad ja haki pähklid. Kasutasin tumedat šokolaadi, kuid ka valge või piimašokolaad sobivad imehästi, nii on tulemus magusam. Nirista glasuur küpsistele ja puista peale pähklipuru.

Koostisosad

Piparkoogitaigen
 100 ml suhkrusiirupit
 100 g suhkrut
 pool pakki piparkoogimaitseainet (umbes 12 g)
 100 g võid
 1 muna
 320 g jahu (nisujahu või kaera- ja nisujahu segu)
 1 tl küpsetuspulbrit
Kate
 100 g šokolaadi (valge, piima või tume)
 peotäis purustatud pähkleid

Juhised

1

Taigna valmistamiseks kuumuta suhkrusiirupit koos suhkru ja maitseainetega keemiseni. Seejärel võta siirup tulelt, lisa tükeldatud või ja sega, kuni või on sulanud. Lase jahtuda. Lisa kloppides muna, sega jahu küpsetuspulbriga ja lisa ka see siirupi segule. Asendasin ise pool nisujahu kogusest kaerajahuga. Sõtku tainas ühtlaseks ning paki kilesse. Hoia vähemalt järgmise päevani külmikus, et taigen maitsestuks (võib säilitada kuni nädal). Tainas muutub külmikus tahkemaks, seega ära muretse, kui see soojana veel liiga pehme tundub.

2

Pehmete piparkookide valmistamiseks rulli taignast käte vahel pallikesed ja lao need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (sain kokku 40 pallikest). Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 8 minutit, nii jääb tulemus pehme. Lase jahtuda, kuumana võivad need kergelt laguneda.

3

Sulata samal ajal vesivannil šokolaad ja haki pähklid. Kasutasin tumedat šokolaadi, kuid ka valge või piimašokolaad sobivad imehästi, nii on tulemus magusam. Nirista glasuur küpsistele ja puista peale pähklipuru.

Notes

Pehmed piparkoogid šokolaadi ja pähklitega

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga