Mahlased õunarullid õrnalt soolaka karamelliga lausa sulavad suus. Uskumatult hea kombinatsioon, mida katsetada, kui tahaks veidi vaheldust kaneelirullidele. Õnneks valmivad need sama lihtsalt!
Sega omavahel jahu, sool, suhkur ja kuivpärm. Soojenda piima täpselt nii palju, et see oleks käesoe, mitte jahedam ning mitte kuumem ja lisa see kuivainetele. Sõtku veidi taigent, seejärel lisa toasoe või ja sõtku veel vähemalt 10 minutit. Taigen peaks muutuma nii ühtlaseks, et tuleb kausi küljest lahti, vajadusel lisa veidi jahu juurde. Jäta taigen tunnikeseks rätiku alla sooja kohta kerkima.
Vahepeal valmista täidis. Selleks sulata paksupõhjalises potis või. Koori õunad ja tükelda võimalikult väikesteks tükikesteks. Lisa sulatatud võile suhkur, kaneel ja õunatükikesed, sega ning hauta keskmisel kuumusel 5 minutit.
Kui taigen on kerkinud, rulli see jahusel pinnal ristkülikuks. Vala sellele täidis ja keera pikemalt küljelt tihedalt rulli. Lõika rullist paksemat sorti saiakesed (et õunatäidis vahelt laiali ei valguks) ning aseta ettevaatlikult küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 25 minutit, kuni saiakesed on kuldpruunid.
Viimasena valmista karamell. Selleks sega paksupõhjalises keedunõus keskmisel kuumusel või, sool, suhkur, suhkrusiirup ja vahukoor kuni segu pakseneb ja moodustub ühtlane tekstuur. Keetmine nõuab veidi aega ja kannatust, segu tuleb pidevalt segada, et see põhja ei kõrbeks. Soola saab hiljem juurde lisada, kui kaste on juba valmis ja tunned, et soovid veel soolasemat tulemust. Kokku peaks keetmiseks minema umbes 10 minutit (alates hetkest, kui kõik koostisosad on sulanud). Lase veidi jahtuda ja nirista soolakaramell saiakestele.
Koostisosad
Juhised
Sega omavahel jahu, sool, suhkur ja kuivpärm. Soojenda piima täpselt nii palju, et see oleks käesoe, mitte jahedam ning mitte kuumem ja lisa see kuivainetele. Sõtku veidi taigent, seejärel lisa toasoe või ja sõtku veel vähemalt 10 minutit. Taigen peaks muutuma nii ühtlaseks, et tuleb kausi küljest lahti, vajadusel lisa veidi jahu juurde. Jäta taigen tunnikeseks rätiku alla sooja kohta kerkima.
Vahepeal valmista täidis. Selleks sulata paksupõhjalises potis või. Koori õunad ja tükelda võimalikult väikesteks tükikesteks. Lisa sulatatud võile suhkur, kaneel ja õunatükikesed, sega ning hauta keskmisel kuumusel 5 minutit.
Kui taigen on kerkinud, rulli see jahusel pinnal ristkülikuks. Vala sellele täidis ja keera pikemalt küljelt tihedalt rulli. Lõika rullist paksemat sorti saiakesed (et õunatäidis vahelt laiali ei valguks) ning aseta ettevaatlikult küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 25 minutit, kuni saiakesed on kuldpruunid.
Viimasena valmista karamell. Selleks sega paksupõhjalises keedunõus keskmisel kuumusel või, sool, suhkur, suhkrusiirup ja vahukoor kuni segu pakseneb ja moodustub ühtlane tekstuur. Keetmine nõuab veidi aega ja kannatust, segu tuleb pidevalt segada, et see põhja ei kõrbeks. Soola saab hiljem juurde lisada, kui kaste on juba valmis ja tunned, et soovid veel soolasemat tulemust. Kokku peaks keetmiseks minema umbes 10 minutit (alates hetkest, kui kõik koostisosad on sulanud). Lase veidi jahtuda ja nirista soolakaramell saiakestele.