Õunaroosi kook pohladega

Kategooria, RaskusasteKeskmine

Krõbedalt kaerane põhi, mahlane kohupiimatäidis, veidi mõrkjad pohlad ja hapukad õunad - kõlab ju hästi!

Ettevalmistusaeg30 minutitKüpsetusaeg30 minutitAeg kokku1 tund
Põhi
 80 g võid
 50 g suhkrut
 200 g täistera kaerajahu
 1 tl küpsetuspulbrit
 1 muna
Täidis
 2 muna
 100 g suhkrut
 400 g kohupiima (pakikohupiim)
 3 punast erksa maistega õuna
 peotäis pohli
 1 tl kaneeli
 1 tl suhkrut
1

Kõigepealt valmista koogipõhi - sega omavahel segatud kuivained sulatatud või ja munaga, kuni moodustub ühtlane mass. Suru see koogivormi põhja ja külgedele (kasutasin madalat klaasist vormi).

2

Vahepeal eemalda õuntelt südamikud ja viiluta sektoriteks lõigatud õunad võimalikult õhukeseks, et nad painduksid, kuid ei murduks. Kui kasutad kõvemat sorti õunu, saab need pehmemaks, kui asetada veidikeseks kuuma vee sisse.

3

Seejärel valmista täidis. Vahusta munad suhkruga ühtlaseks, sega kohupiimaga ja viimasena lisa juurde pohlad. Vala täidis koogipõhjale ja aseta täidise sisse õunaviilud. Murra õunaviilud kumeraks ja alusta roosi kujundamisel keskelt, ladudes keskmise õunaringi ümber ükshaaval ka teised viilud.

4

Kui kogu täidis on õunaviiludega täidetud, raputa kook õrnalt üle suhkru-kaneeli seguga ja küpseta 180-kraadises ahjus 30 minutit. Lase koogil enne serveerimist jahtuda, sest parimad maitsed tulevad esile külmalt.

Koostisosad

Põhi
 80 g võid
 50 g suhkrut
 200 g täistera kaerajahu
 1 tl küpsetuspulbrit
 1 muna
Täidis
 2 muna
 100 g suhkrut
 400 g kohupiima (pakikohupiim)
 3 punast erksa maistega õuna
 peotäis pohli
 1 tl kaneeli
 1 tl suhkrut

Juhised

1

Kõigepealt valmista koogipõhi - sega omavahel segatud kuivained sulatatud või ja munaga, kuni moodustub ühtlane mass. Suru see koogivormi põhja ja külgedele (kasutasin madalat klaasist vormi).

2

Vahepeal eemalda õuntelt südamikud ja viiluta sektoriteks lõigatud õunad võimalikult õhukeseks, et nad painduksid, kuid ei murduks. Kui kasutad kõvemat sorti õunu, saab need pehmemaks, kui asetada veidikeseks kuuma vee sisse.

3

Seejärel valmista täidis. Vahusta munad suhkruga ühtlaseks, sega kohupiimaga ja viimasena lisa juurde pohlad. Vala täidis koogipõhjale ja aseta täidise sisse õunaviilud. Murra õunaviilud kumeraks ja alusta roosi kujundamisel keskelt, ladudes keskmise õunaringi ümber ükshaaval ka teised viilud.

4

Kui kogu täidis on õunaviiludega täidetud, raputa kook õrnalt üle suhkru-kaneeli seguga ja küpseta 180-kraadises ahjus 30 minutit. Lase koogil enne serveerimist jahtuda, sest parimad maitsed tulevad esile külmalt.

Notes

Õunaroosi kook pohladega

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga