Krõbedalt kaerane põhi, mahlane kohupiimatäidis, veidi mõrkjad pohlad ja hapukad õunad - kõlab ju hästi!
Kõigepealt valmista koogipõhi - sega omavahel segatud kuivained sulatatud või ja munaga, kuni moodustub ühtlane mass. Suru see koogivormi põhja ja külgedele (kasutasin madalat klaasist vormi).
Vahepeal eemalda õuntelt südamikud ja viiluta sektoriteks lõigatud õunad võimalikult õhukeseks, et nad painduksid, kuid ei murduks. Kui kasutad kõvemat sorti õunu, saab need pehmemaks, kui asetada veidikeseks kuuma vee sisse.
Seejärel valmista täidis. Vahusta munad suhkruga ühtlaseks, sega kohupiimaga ja viimasena lisa juurde pohlad. Vala täidis koogipõhjale ja aseta täidise sisse õunaviilud. Murra õunaviilud kumeraks ja alusta roosi kujundamisel keskelt, ladudes keskmise õunaringi ümber ükshaaval ka teised viilud.
Kui kogu täidis on õunaviiludega täidetud, raputa kook õrnalt üle suhkru-kaneeli seguga ja küpseta 180-kraadises ahjus 30 minutit. Lase koogil enne serveerimist jahtuda, sest parimad maitsed tulevad esile külmalt.
Koostisosad
Juhised
Kõigepealt valmista koogipõhi - sega omavahel segatud kuivained sulatatud või ja munaga, kuni moodustub ühtlane mass. Suru see koogivormi põhja ja külgedele (kasutasin madalat klaasist vormi).
Vahepeal eemalda õuntelt südamikud ja viiluta sektoriteks lõigatud õunad võimalikult õhukeseks, et nad painduksid, kuid ei murduks. Kui kasutad kõvemat sorti õunu, saab need pehmemaks, kui asetada veidikeseks kuuma vee sisse.
Seejärel valmista täidis. Vahusta munad suhkruga ühtlaseks, sega kohupiimaga ja viimasena lisa juurde pohlad. Vala täidis koogipõhjale ja aseta täidise sisse õunaviilud. Murra õunaviilud kumeraks ja alusta roosi kujundamisel keskelt, ladudes keskmise õunaringi ümber ükshaaval ka teised viilud.
Kui kogu täidis on õunaviiludega täidetud, raputa kook õrnalt üle suhkru-kaneeli seguga ja küpseta 180-kraadises ahjus 30 minutit. Lase koogil enne serveerimist jahtuda, sest parimad maitsed tulevad esile külmalt.