Uus ja huvitav maitsekooslus kohevast apelsinibiskviidist, mahlastest õuntest ja soolakaramelli kattest.
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval munad. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ja lisa võivahule. Viimasena lisa juurde apelsinimahl ja riivitud koor ning sega taigen ühtlaseks. Jälgi taigna paksust – kuna apelsinid on erineva mahlasisalduse ja suurusega, siis lisa vajadusel veidi jahu, et taigen liiga vedel ei jääks.
Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga küpsetusvormi. Koori ja viiluta õunad võimalikult õhukesteks viiludeks, sega suhkru ja kaneeliga ning seejärel suru õunaviilud taignasse üksteise kõrvale. Kata kook soovi korral pähklite või mandlilaastudega. Küpseta 190-kraadises ahjus 30-35 minutit, kuni koogi sisse torgatud tikk jääb puhtaks.
Kui kook on ahjust välja võetud ja jahtuma tõstetud, valmista soolakaramelli kaste. Selleks sega paksupõhjalises keedunõus keskmisel kuumusel või, sool, suhkur, suhkrusiirup ja vahukoor kuni segu pakseneb ja moodustub ühtlane tekstuur. Keetmine nõuab veidi aega ja kannatust, segu tuleb pidevalt segada, et see põhja ei kõrbeks. Soola saab hiljem juurde lisada, kui kaste on juba valmis ja tunned, et soovid veel soolasemat tulemust. Kui karamelli kaste on värvuselt liiga kollakas ja soovid tumedamat tulemust, siis võib kastmele lisada pool tl kakaopulbrit ja saab ilusama värvitooni. Kokku peaks keetmiseks minema umbes 10 minutit (alates hetkest, kui kõik koostisosad on sulanud). Lase kastmel veidi jahtuda, kuid jälgi, et valaksid selle koogile enne, kui see jahtudes liiga tahkeks muutub. Juhul kui tunned, et karamell on liiga tahkeks keedetud ja soovid vedelamat tulemust, siis võid lisada veidi piima ja karamelli madalal tulel mõned minutid kuumutada, kuni see on ühtlane. Kanna koogile.
Koostisosad
Juhised
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval munad. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ja lisa võivahule. Viimasena lisa juurde apelsinimahl ja riivitud koor ning sega taigen ühtlaseks. Jälgi taigna paksust – kuna apelsinid on erineva mahlasisalduse ja suurusega, siis lisa vajadusel veidi jahu, et taigen liiga vedel ei jääks.
Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga küpsetusvormi. Koori ja viiluta õunad võimalikult õhukesteks viiludeks, sega suhkru ja kaneeliga ning seejärel suru õunaviilud taignasse üksteise kõrvale. Kata kook soovi korral pähklite või mandlilaastudega. Küpseta 190-kraadises ahjus 30-35 minutit, kuni koogi sisse torgatud tikk jääb puhtaks.
Kui kook on ahjust välja võetud ja jahtuma tõstetud, valmista soolakaramelli kaste. Selleks sega paksupõhjalises keedunõus keskmisel kuumusel või, sool, suhkur, suhkrusiirup ja vahukoor kuni segu pakseneb ja moodustub ühtlane tekstuur. Keetmine nõuab veidi aega ja kannatust, segu tuleb pidevalt segada, et see põhja ei kõrbeks. Soola saab hiljem juurde lisada, kui kaste on juba valmis ja tunned, et soovid veel soolasemat tulemust. Kui karamelli kaste on värvuselt liiga kollakas ja soovid tumedamat tulemust, siis võib kastmele lisada pool tl kakaopulbrit ja saab ilusama värvitooni. Kokku peaks keetmiseks minema umbes 10 minutit (alates hetkest, kui kõik koostisosad on sulanud). Lase kastmel veidi jahtuda, kuid jälgi, et valaksid selle koogile enne, kui see jahtudes liiga tahkeks muutub. Juhul kui tunned, et karamell on liiga tahkeks keedetud ja soovid vedelamat tulemust, siis võid lisada veidi piima ja karamelli madalal tulel mõned minutid kuumutada, kuni see on ühtlane. Kanna koogile.