Õuna-karamelli kringel

KategooriaRaskusasteKeskmine

See kohev õuna-karamelli täidisega kringel maitseb juba kergelt jõuluhõnguliselt. Parim ahjusoojana!


Ettevalmistusaeg1 tund 15 minutitKüpsetusaeg25 minutitAeg kokku1 tund 40 minutit
Kringli taigen
 380 g nisujahu
 11 g kuivpärmi (1 pakk)
 3 spl suhkrut
 0,5 tl soola
 250 ml käesooja piima
 30 g toasooja võid
Täidis
 2 keskmise suurusega õuna
 30 g võid
 2 spl suhkrut
 1 tl kaneeli
 150 g keedetud kondenspiima (kondenspiima karamelli)
1

Sega omavahel jahu, sool, suhkur ja kuivpärm. Soojenda piima täpselt nii palju, et see oleks käesoe, mitte jahedam ning mitte kuumem ja lisa see kuivainetele. Sõtku veidi taigent, seejärel lisa toasoe või ja sõtku veel vähemalt 10 minutit. Taigen peaks muutuma nii ühtlaseks, et tuleb kausi küljest lahti. Jäta taigen tunnikeseks rätiku alla sooja kohta kerkima.

2

Vahepeal valmista täidis. Selleks koori ja puhasta õunad ning tükelda väikesteks kuubikuteks. Sulata või, sega sellega õunakuubikud, suhkur ja kaneel ning kuumuta täidist mõned minutid.

3

Kui taigen on kerkinud, rulli see jahusel pinnal ristkülikuks. Määri sellele kondenspiima karamell ning sellele omakorda õunatäidis ja keera pikemalt küljelt tihedalt rulli. Lõika rull pikkupidi pooleks, põimi omavahel keerdu ning aseta ringikujuliselt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Soojenda ahi 200 kraadini ning lase kringlil seniks rätiku all veel kerkida. Küpseta umbes 25 minutit, kuni kringel on pealt kuldpruun. Lase rätiku all jahtuda ning serveeri soojalt.

Koostisosad

Kringli taigen
 380 g nisujahu
 11 g kuivpärmi (1 pakk)
 3 spl suhkrut
 0,5 tl soola
 250 ml käesooja piima
 30 g toasooja võid
Täidis
 2 keskmise suurusega õuna
 30 g võid
 2 spl suhkrut
 1 tl kaneeli
 150 g keedetud kondenspiima (kondenspiima karamelli)

Juhised

1

Sega omavahel jahu, sool, suhkur ja kuivpärm. Soojenda piima täpselt nii palju, et see oleks käesoe, mitte jahedam ning mitte kuumem ja lisa see kuivainetele. Sõtku veidi taigent, seejärel lisa toasoe või ja sõtku veel vähemalt 10 minutit. Taigen peaks muutuma nii ühtlaseks, et tuleb kausi küljest lahti. Jäta taigen tunnikeseks rätiku alla sooja kohta kerkima.

2

Vahepeal valmista täidis. Selleks koori ja puhasta õunad ning tükelda väikesteks kuubikuteks. Sulata või, sega sellega õunakuubikud, suhkur ja kaneel ning kuumuta täidist mõned minutid.

3

Kui taigen on kerkinud, rulli see jahusel pinnal ristkülikuks. Määri sellele kondenspiima karamell ning sellele omakorda õunatäidis ja keera pikemalt küljelt tihedalt rulli. Lõika rull pikkupidi pooleks, põimi omavahel keerdu ning aseta ringikujuliselt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Soojenda ahi 200 kraadini ning lase kringlil seniks rätiku all veel kerkida. Küpseta umbes 25 minutit, kuni kringel on pealt kuldpruun. Lase rätiku all jahtuda ning serveeri soojalt.

Notes

Õuna-karamelli kringel

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga