Õhuline sidrunikook

KategooriaRaskusasteKeskmine

Õhuline ja hapukas sidrunikook sobib hästi mõneks tähtpäevaks lauda kaunistama. Selle koogi puhul on targem kaloreid mitte lugeda, sest tegemist on väga rammusa koogiga. Pigem nautida seda tükikest koos mõrkja kohviga, mis tasakaalustab rammusust ideaalselt!


Ettevalmistusaeg40 minutitAeg kokku40 minutit
Koogipõhi
 150 g Digestive küpsiseid
 80 g võid
Lemon curd ehk sidrunivõie
 3 muna
 150 g suhkrut
 1 suur sidrun
 100 g võid
Täidis
 400 ml vahukoort
 30 g suhkrut
 400 g sidrunivõiet (kogused valmistamiseks üleval)
 1 spl želatiini
Glasuur
 100 g valget šokolaadi
 50 ml vahukoort
1

Koogipõhja valmistamiseks sega sulatatud või purustatud küpsistega ja suru 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Pane koogipõhi täidise valmistamise ajaks külmikusse, et see tugevamaks muutuks.

2

Sidrunivõide valmistamiseks riivi sidrunikoor ja pressi välja mahl. Seejärel sega kuumakindlas kausis omavahel munad, suhkur, riivitud sidrunikoor ja sidrunimahl. Lase potis vesi keema ja aseta kauss seguga poti kohale nii, et see ei puuduta vett. Kuumuta keskmisel kuumusel vispliga pidevalt segades, kuni segu pakseneb (umbes 10 minutit). Lisa juurde või kuubikud ja sega, kuni need on sulanud. Seejärel jahuta. Kokku sain umbes 400 g sidrunivõiet.

3

Seejärel valmista täidis. Kõigepealt pane želatiin vähese külma veega paisuma (1 spl želatiini kohta 4 spl vett). Kui želatiin on umbes 5 minutit paisunud, sulata see vesivannil ja sega sidrunivõidega hoolikalt läbi. Viimasena lisa suhkruga vahustatud vahukoor ja sega kogu täidis ühtlaseks. Vala täidis koogipõhjale ja aseta külmikusse tarduma (ideaalis üleöö).
NB! Kes soovib veidi kergemat kooki, võib vahukoore kogust poole võrra vähendada ja asendada see näiteks maitsestamata jogurtiga.

4

Järgmisel päeval valmista glasuur (kui täidis on valmistatud hommikul, võib glasuuriga katta juba ka õhtul). Selleks sulata vesivannil valge šokolaad koos vahukoorega, kuni moodustub ühtlane glasuur. Lase sellel jahtuda ja vala kook sellega üle. Võimalusi kaunistamiseks on palju, kasutasin seekord Raffaello komme ja jätsin tulemuse pigem lihtsamaks.

Koostisosad

Koogipõhi
 150 g Digestive küpsiseid
 80 g võid
Lemon curd ehk sidrunivõie
 3 muna
 150 g suhkrut
 1 suur sidrun
 100 g võid
Täidis
 400 ml vahukoort
 30 g suhkrut
 400 g sidrunivõiet (kogused valmistamiseks üleval)
 1 spl želatiini
Glasuur
 100 g valget šokolaadi
 50 ml vahukoort

Juhised

1

Koogipõhja valmistamiseks sega sulatatud või purustatud küpsistega ja suru 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Pane koogipõhi täidise valmistamise ajaks külmikusse, et see tugevamaks muutuks.

2

Sidrunivõide valmistamiseks riivi sidrunikoor ja pressi välja mahl. Seejärel sega kuumakindlas kausis omavahel munad, suhkur, riivitud sidrunikoor ja sidrunimahl. Lase potis vesi keema ja aseta kauss seguga poti kohale nii, et see ei puuduta vett. Kuumuta keskmisel kuumusel vispliga pidevalt segades, kuni segu pakseneb (umbes 10 minutit). Lisa juurde või kuubikud ja sega, kuni need on sulanud. Seejärel jahuta. Kokku sain umbes 400 g sidrunivõiet.

3

Seejärel valmista täidis. Kõigepealt pane želatiin vähese külma veega paisuma (1 spl želatiini kohta 4 spl vett). Kui želatiin on umbes 5 minutit paisunud, sulata see vesivannil ja sega sidrunivõidega hoolikalt läbi. Viimasena lisa suhkruga vahustatud vahukoor ja sega kogu täidis ühtlaseks. Vala täidis koogipõhjale ja aseta külmikusse tarduma (ideaalis üleöö).
NB! Kes soovib veidi kergemat kooki, võib vahukoore kogust poole võrra vähendada ja asendada see näiteks maitsestamata jogurtiga.

4

Järgmisel päeval valmista glasuur (kui täidis on valmistatud hommikul, võib glasuuriga katta juba ka õhtul). Selleks sulata vesivannil valge šokolaad koos vahukoorega, kuni moodustub ühtlane glasuur. Lase sellel jahtuda ja vala kook sellega üle. Võimalusi kaunistamiseks on palju, kasutasin seekord Raffaello komme ja jätsin tulemuse pigem lihtsamaks.

Notes

Õhuline sidrunikook

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga