Õhuline ja hapukas sidrunikook sobib hästi mõneks tähtpäevaks lauda kaunistama. Selle koogi puhul on targem kaloreid mitte lugeda, sest tegemist on väga rammusa koogiga. Pigem nautida seda tükikest koos mõrkja kohviga, mis tasakaalustab rammusust ideaalselt!
Koogipõhja valmistamiseks sega sulatatud või purustatud küpsistega ja suru 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Pane koogipõhi täidise valmistamise ajaks külmikusse, et see tugevamaks muutuks.
Sidrunivõide valmistamiseks riivi sidrunikoor ja pressi välja mahl. Seejärel sega kuumakindlas kausis omavahel munad, suhkur, riivitud sidrunikoor ja sidrunimahl. Lase potis vesi keema ja aseta kauss seguga poti kohale nii, et see ei puuduta vett. Kuumuta keskmisel kuumusel vispliga pidevalt segades, kuni segu pakseneb (umbes 10 minutit). Lisa juurde või kuubikud ja sega, kuni need on sulanud. Seejärel jahuta. Kokku sain umbes 400 g sidrunivõiet.
Seejärel valmista täidis. Kõigepealt pane želatiin vähese külma veega paisuma (1 spl želatiini kohta 4 spl vett). Kui želatiin on umbes 5 minutit paisunud, sulata see vesivannil ja sega sidrunivõidega hoolikalt läbi. Viimasena lisa suhkruga vahustatud vahukoor ja sega kogu täidis ühtlaseks. Vala täidis koogipõhjale ja aseta külmikusse tarduma (ideaalis üleöö).
NB! Kes soovib veidi kergemat kooki, võib vahukoore kogust poole võrra vähendada ja asendada see näiteks maitsestamata jogurtiga.
Järgmisel päeval valmista glasuur (kui täidis on valmistatud hommikul, võib glasuuriga katta juba ka õhtul). Selleks sulata vesivannil valge šokolaad koos vahukoorega, kuni moodustub ühtlane glasuur. Lase sellel jahtuda ja vala kook sellega üle. Võimalusi kaunistamiseks on palju, kasutasin seekord Raffaello komme ja jätsin tulemuse pigem lihtsamaks.
Koostisosad
Juhised
Koogipõhja valmistamiseks sega sulatatud või purustatud küpsistega ja suru 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Pane koogipõhi täidise valmistamise ajaks külmikusse, et see tugevamaks muutuks.
Sidrunivõide valmistamiseks riivi sidrunikoor ja pressi välja mahl. Seejärel sega kuumakindlas kausis omavahel munad, suhkur, riivitud sidrunikoor ja sidrunimahl. Lase potis vesi keema ja aseta kauss seguga poti kohale nii, et see ei puuduta vett. Kuumuta keskmisel kuumusel vispliga pidevalt segades, kuni segu pakseneb (umbes 10 minutit). Lisa juurde või kuubikud ja sega, kuni need on sulanud. Seejärel jahuta. Kokku sain umbes 400 g sidrunivõiet.
Seejärel valmista täidis. Kõigepealt pane želatiin vähese külma veega paisuma (1 spl želatiini kohta 4 spl vett). Kui želatiin on umbes 5 minutit paisunud, sulata see vesivannil ja sega sidrunivõidega hoolikalt läbi. Viimasena lisa suhkruga vahustatud vahukoor ja sega kogu täidis ühtlaseks. Vala täidis koogipõhjale ja aseta külmikusse tarduma (ideaalis üleöö).
NB! Kes soovib veidi kergemat kooki, võib vahukoore kogust poole võrra vähendada ja asendada see näiteks maitsestamata jogurtiga.
Järgmisel päeval valmista glasuur (kui täidis on valmistatud hommikul, võib glasuuriga katta juba ka õhtul). Selleks sulata vesivannil valge šokolaad koos vahukoorega, kuni moodustub ühtlane glasuur. Lase sellel jahtuda ja vala kook sellega üle. Võimalusi kaunistamiseks on palju, kasutasin seekord Raffaello komme ja jätsin tulemuse pigem lihtsamaks.