Nisuvaba rabarberi-kohupiimakook

Kategooria, RaskusasteKeskmine

Rabarbereid on maal veel küllalt, seega tuleb aina uusi retsepte katsetada. Seekord valmis üks mahlane kohupiimakook hapuka rabarberi ja krõbeda kaerajahust põhjaga. Taaskord üks meeletult hea kooslus!


Kogus8 portsjonit

Ettevalmistusaeg15 minutitKüpsetusaeg1 tundAeg kokku1 tund 15 minutit

Koogipõhi
 200 g täistera kaerajahu
 1 tl küpsetuspulbrit
 80 g võid
 50 g suhkrut
 1 muna
Täidis
 2 muna
 150 g suhkrut
 400 g kohupiima (kasutasin Otto vaniljemaitselist kohupiima)
 350 g kooritud ja tükeldatud rabarberit

1

Koogipõhja valmistamiseks sega omavahel kuivained, neile lisa omakorda juurde sulatatud või ja viimasena muna. Sega ühtlaseks ja suru küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormi põhjale ja külgedele.

2

Täidise valmistamiseks vahusta munad suhkruga, sega juurde kohupiim ja viimasena kooritud ja tükeldatud rabarberid. Vala täidis koogipõhjale ja küpseta 180-kraadises pöördõhuga ahjus 1 tund. Enne serveerimist lase koogil täielikult jahtuda, et kohupiim tahkeks muutuks ja maitsed kõige paremini esile tuleksid.

Koostisosad

Koogipõhi
 200 g täistera kaerajahu
 1 tl küpsetuspulbrit
 80 g võid
 50 g suhkrut
 1 muna
Täidis
 2 muna
 150 g suhkrut
 400 g kohupiima (kasutasin Otto vaniljemaitselist kohupiima)
 350 g kooritud ja tükeldatud rabarberit

Juhised

1

Koogipõhja valmistamiseks sega omavahel kuivained, neile lisa omakorda juurde sulatatud või ja viimasena muna. Sega ühtlaseks ja suru küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormi põhjale ja külgedele.

2

Täidise valmistamiseks vahusta munad suhkruga, sega juurde kohupiim ja viimasena kooritud ja tükeldatud rabarberid. Vala täidis koogipõhjale ja küpseta 180-kraadises pöördõhuga ahjus 1 tund. Enne serveerimist lase koogil täielikult jahtuda, et kohupiim tahkeks muutuks ja maitsed kõige paremini esile tuleksid.

Nisuvaba rabarberi-kohupiimakook

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga