Nisuvaba õuna-karamelli kohupiimakook

Kategooria, RaskusasteKeskmine

Milline mahlane õunakook! Karamellise õunakoogi idee küpses mul juba mõnda aega peas. Peale mitut katsetust ja koguste kohandamist sain lõpuks selle õige retsepti valmis. Mahlane kohupiimatäidis, kaerast koogipõhi ja karamell kattena on kui kirss tordil.


Ettevalmistusaeg15 minutitKüpsetusaeg1 tundAeg kokku1 tund 15 minutit
Koogipõhi
 150 g täistera kaerajahu
 70 g võid
 50 g suhkrut
Täidis
 600 g kohupiima (kasutasin Otto vaniljekohupiima)
 3 muna
 100 g suhkrut
 2 keskmist õuna
 veidi kaneeli
Kate
 200 g keedetud kondenspiima
1

Koogipõhja valmistamiseks sega suhkur ja kaerajahu sulatatud võiga (kuni moodustub ühtlane mass) ning suru 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja.

2

Seejärel valmista täidis. Selleks vahusta munad suhkruga, lisa kohupiim ning vala segu koogipõhjale. Koori õunad ja lõika need paksemateks viiludeks. Suru õunaviilud täidise sisse, kõrvuti üksteise vastu ning raputa peale veidi kaneeli. Küpseta 180-kraadises pöördõhuga ahjus 1 tund.

3

Kui kook on jahtunud, valmista karamelline kate. Ostes poest juba eelnevalt keedetud kondenspiima, ei ole vaja teha muud, kui seda pliidil veidi kuumutada. Nii muutub kondenspiim voolavamaks ja seda on lihtsam peale kanda. Kui on soov valmistada veidi soolakat karamelli, võib kondenspiima sisse kuumutamise ajal maitse järgi soola lisada. Nirista koogile karamell ning võid seda koheselt serveerida.

Koostisosad

Koogipõhi
 150 g täistera kaerajahu
 70 g võid
 50 g suhkrut
Täidis
 600 g kohupiima (kasutasin Otto vaniljekohupiima)
 3 muna
 100 g suhkrut
 2 keskmist õuna
 veidi kaneeli
Kate
 200 g keedetud kondenspiima

Juhised

1

Koogipõhja valmistamiseks sega suhkur ja kaerajahu sulatatud võiga (kuni moodustub ühtlane mass) ning suru 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja.

2

Seejärel valmista täidis. Selleks vahusta munad suhkruga, lisa kohupiim ning vala segu koogipõhjale. Koori õunad ja lõika need paksemateks viiludeks. Suru õunaviilud täidise sisse, kõrvuti üksteise vastu ning raputa peale veidi kaneeli. Küpseta 180-kraadises pöördõhuga ahjus 1 tund.

3

Kui kook on jahtunud, valmista karamelline kate. Ostes poest juba eelnevalt keedetud kondenspiima, ei ole vaja teha muud, kui seda pliidil veidi kuumutada. Nii muutub kondenspiim voolavamaks ja seda on lihtsam peale kanda. Kui on soov valmistada veidi soolakat karamelli, võib kondenspiima sisse kuumutamise ajal maitse järgi soola lisada. Nirista koogile karamell ning võid seda koheselt serveerida.

Notes

Nisuvaba õuna-karamelli kohupiimakook

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga