Milline mahlane õunakook! Karamellise õunakoogi idee küpses mul juba mõnda aega peas. Peale mitut katsetust ja koguste kohandamist sain lõpuks selle õige retsepti valmis. Mahlane kohupiimatäidis, kaerast koogipõhi ja karamell kattena on kui kirss tordil.
Koogipõhja valmistamiseks sega suhkur ja kaerajahu sulatatud võiga (kuni moodustub ühtlane mass) ning suru 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja.
Seejärel valmista täidis. Selleks vahusta munad suhkruga, lisa kohupiim ning vala segu koogipõhjale. Koori õunad ja lõika need paksemateks viiludeks. Suru õunaviilud täidise sisse, kõrvuti üksteise vastu ning raputa peale veidi kaneeli. Küpseta 180-kraadises pöördõhuga ahjus 1 tund.
Kui kook on jahtunud, valmista karamelline kate. Ostes poest juba eelnevalt keedetud kondenspiima, ei ole vaja teha muud, kui seda pliidil veidi kuumutada. Nii muutub kondenspiim voolavamaks ja seda on lihtsam peale kanda. Kui on soov valmistada veidi soolakat karamelli, võib kondenspiima sisse kuumutamise ajal maitse järgi soola lisada. Nirista koogile karamell ning võid seda koheselt serveerida.
Koostisosad
Juhised
Koogipõhja valmistamiseks sega suhkur ja kaerajahu sulatatud võiga (kuni moodustub ühtlane mass) ning suru 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja.
Seejärel valmista täidis. Selleks vahusta munad suhkruga, lisa kohupiim ning vala segu koogipõhjale. Koori õunad ja lõika need paksemateks viiludeks. Suru õunaviilud täidise sisse, kõrvuti üksteise vastu ning raputa peale veidi kaneeli. Küpseta 180-kraadises pöördõhuga ahjus 1 tund.
Kui kook on jahtunud, valmista karamelline kate. Ostes poest juba eelnevalt keedetud kondenspiima, ei ole vaja teha muud, kui seda pliidil veidi kuumutada. Nii muutub kondenspiim voolavamaks ja seda on lihtsam peale kanda. Kui on soov valmistada veidi soolakat karamelli, võib kondenspiima sisse kuumutamise ajal maitse järgi soola lisada. Nirista koogile karamell ning võid seda koheselt serveerida.