Saaremaistest koduaia maasikatest valmis üks eriti mahlane, krõbedal kaerapõhjal kohupiimakook, mis on täiesti vaba nisujahust.
Koogipõhja valmistamiseks sega omavahel kuivained, neile lisa omakorda juurde sulatatud või ja viimasena muna. Sega ühtlaseks ja suru küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga koogivormi põhjale ja külgedele.
Täidise valmistamiseks vahusta munad suhkruga, sega juurde kohupiim ja tükeldatud maasikad. Vala täidis koogipõhjale ja küpseta 180-kraadises pöördõhuga ahjus 1 tund. Kuna ahjud on erineva võimsusega, kontrolli kindlasti vahepeal koogi küpsust, et servad kõrbema ei läheks. Enne serveerimist lase koogil täielikult jahtuda, et kohupiim tahkeks muutuks ja maitsed kõige paremini esile tuleksid. Koogivorm eemalda külgedelt ettevaatlikult, et põhi katki ei läheks. Hea on küljed enne vormi küljest noaga veidi lahti lõigata.
Koostisosad
Juhised
Koogipõhja valmistamiseks sega omavahel kuivained, neile lisa omakorda juurde sulatatud või ja viimasena muna. Sega ühtlaseks ja suru küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga koogivormi põhjale ja külgedele.
Täidise valmistamiseks vahusta munad suhkruga, sega juurde kohupiim ja tükeldatud maasikad. Vala täidis koogipõhjale ja küpseta 180-kraadises pöördõhuga ahjus 1 tund. Kuna ahjud on erineva võimsusega, kontrolli kindlasti vahepeal koogi küpsust, et servad kõrbema ei läheks. Enne serveerimist lase koogil täielikult jahtuda, et kohupiim tahkeks muutuks ja maitsed kõige paremini esile tuleksid. Koogivorm eemalda külgedelt ettevaatlikult, et põhi katki ei läheks. Hea on küljed enne vormi küljest noaga veidi lahti lõigata.