Midagi neile, kes naudivad mustsõstra kanget maitset küpsetistes, sest mustsõstraga siin koonerdatud ei ole. Seest mahlaseid muffineid katab krõbe kaerahelbe puru. Äärmiselt maitsev kooslus.
Muffinitaigen
2 muna
150 g suhkrut
100 g võid
150 ml piima
200 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
250 g mustsõstraid
Purukate
50 g võid
60 g kiirkaerahelbeid
1 spl suhkrut
1
Kõigepealt vahusta munad suhkruga, lisa piim, sulatatud või ja omavahel segatud kuivained. Sega taigen ühtlaseks ja viimasena lisa taignasse mustsõstrad. Jaga taigen umbes 11-12 muffinivormi vahel.
2
Seejärel valmista purukate. Selleks sulata 50 g võid, lisa kiirkaerahelbed ja 1 spl suhkrut ning sega ühtlaseks. Puista puru muffinitele ja küpseta muffineid 200-kraadises ahjus 25 minutit. Enne serveerimist lase muffinitel veidi jahtuda, kuna nende sees olev mustsõstratäidis on alguses tulikuum.
Koostisosad
Muffinitaigen
2 muna
150 g suhkrut
100 g võid
150 ml piima
200 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
250 g mustsõstraid
Purukate
50 g võid
60 g kiirkaerahelbeid
1 spl suhkrut