Mustsõstra-kaera muffinid

KategooriaRaskusasteAlgaja

Midagi neile, kes naudivad mustsõstra kanget maitset küpsetistes, sest mustsõstraga siin koonerdatud ei ole. Seest mahlaseid muffineid katab krõbe kaerahelbe puru. Äärmiselt maitsev kooslus.


Kogus11 portsjonit

Ettevalmistusaeg15 minutitKüpsetusaeg25 minutitAeg kokku40 minutit

Muffinitaigen
 2 muna
 150 g suhkrut
 100 g võid
 150 ml piima
 200 g nisujahu
 1 tl küpsetuspulbrit
 250 g mustsõstraid
Purukate
 50 g võid
 60 g kiirkaerahelbeid
 1 spl suhkrut

1

Kõigepealt vahusta munad suhkruga, lisa piim, sulatatud või ja omavahel segatud kuivained. Sega taigen ühtlaseks ja viimasena lisa taignasse mustsõstrad. Jaga taigen umbes 11-12 muffinivormi vahel.

2

Seejärel valmista purukate. Selleks sulata 50 g võid, lisa kiirkaerahelbed ja 1 spl suhkrut ning sega ühtlaseks. Puista puru muffinitele ja küpseta muffineid 200-kraadises ahjus 25 minutit. Enne serveerimist lase muffinitel veidi jahtuda, kuna nende sees olev mustsõstratäidis on alguses tulikuum.

Koostisosad

Muffinitaigen
 2 muna
 150 g suhkrut
 100 g võid
 150 ml piima
 200 g nisujahu
 1 tl küpsetuspulbrit
 250 g mustsõstraid
Purukate
 50 g võid
 60 g kiirkaerahelbeid
 1 spl suhkrut

Juhised

1

Kõigepealt vahusta munad suhkruga, lisa piim, sulatatud või ja omavahel segatud kuivained. Sega taigen ühtlaseks ja viimasena lisa taignasse mustsõstrad. Jaga taigen umbes 11-12 muffinivormi vahel.

2

Seejärel valmista purukate. Selleks sulata 50 g võid, lisa kiirkaerahelbed ja 1 spl suhkrut ning sega ühtlaseks. Puista puru muffinitele ja küpseta muffineid 200-kraadises ahjus 25 minutit. Enne serveerimist lase muffinitel veidi jahtuda, kuna nende sees olev mustsõstratäidis on alguses tulikuum.

Mustsõstra-kaera muffinid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga