Koogi teeb huvitavaks kogu maitsekooslus - rammusalt šokolaadine brownie, kreemjas kooslus mustikast ja toorjuustust ning õhuline vahukoor on kui kirss tordil.
Alustame brownie põhjast. Selleks sulata kõigepealt või. Kui või on sulanud, lisa sisse šokolaaditükid ja sega, kuni need on võiga ühtlaseks massiks sulanud (madalal kuumusel). Lisa juurde suhkur ja seejärel ükshaaval munad (samal ajal pidevalt segades). Viimasena sega omavahel jahu ja kakaopulber ning lisa taignale ja sega ühtlaseks.
Vala brownie taigen küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormi ja küpseta kõigepealt 180-kraadises ahjus 10 minutit.
Samal ajal valmista täidis. Vahusta munad suhkruga, lisa toorjuust ja vahusta kogu segu ühtlaseks. Purusta mustikad kahvliga ja sega täidisesse.
Kui brownie on 10 minutit küpsenud, võta see ahjust välja ja vala täidis väga ettevaatlikult browniele (brownie taigen on veel pehme). Kui hakkad valama toorjuustu keskele, valgub osa brownie taignast suure tõenäosusega servadesse. Mulle isiklikult selline muster koogi läbilõikes meeldib, kuid kui soovid, et kihid jääksid ühtlasemalt üksteise peale, alusta täidise valamist servadest ja vala viimasena keskele.
Küpseta 180 kraadises pöördõhuga ahjus veel 30-35 minutit. Lase koogil täielikult jahtuda (soovitavalt järgmise päevani). Ahjust välja võttes on toorjuust veel pehme, kuid muutub külmas tahkemaks, lõpptulemusena jääb täidis mõnusalt kreemjas.
Järgmisel päeval valmista koogile kate. Kuna kook ise küpseb pealt õrnalt pruunikaks, siis soovitan ilusama tulemuse saamiseks kindlasti midagi katteks valmistada. Mina vahustasin vahukoore tavalise suhkru ja vanillisuhkruga ning katsin koogi servad tordipritsi abil. Keskele puistasin kookoshelbeid.
Brownie põhja retsepti sain farmi.ee retseptide lehelt, ülejäänu improviseerisin ise.
Koostisosad
Juhised
Alustame brownie põhjast. Selleks sulata kõigepealt või. Kui või on sulanud, lisa sisse šokolaaditükid ja sega, kuni need on võiga ühtlaseks massiks sulanud (madalal kuumusel). Lisa juurde suhkur ja seejärel ükshaaval munad (samal ajal pidevalt segades). Viimasena sega omavahel jahu ja kakaopulber ning lisa taignale ja sega ühtlaseks.
Vala brownie taigen küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormi ja küpseta kõigepealt 180-kraadises ahjus 10 minutit.
Samal ajal valmista täidis. Vahusta munad suhkruga, lisa toorjuust ja vahusta kogu segu ühtlaseks. Purusta mustikad kahvliga ja sega täidisesse.
Kui brownie on 10 minutit küpsenud, võta see ahjust välja ja vala täidis väga ettevaatlikult browniele (brownie taigen on veel pehme). Kui hakkad valama toorjuustu keskele, valgub osa brownie taignast suure tõenäosusega servadesse. Mulle isiklikult selline muster koogi läbilõikes meeldib, kuid kui soovid, et kihid jääksid ühtlasemalt üksteise peale, alusta täidise valamist servadest ja vala viimasena keskele.
Küpseta 180 kraadises pöördõhuga ahjus veel 30-35 minutit. Lase koogil täielikult jahtuda (soovitavalt järgmise päevani). Ahjust välja võttes on toorjuust veel pehme, kuid muutub külmas tahkemaks, lõpptulemusena jääb täidis mõnusalt kreemjas.
Järgmisel päeval valmista koogile kate. Kuna kook ise küpseb pealt õrnalt pruunikaks, siis soovitan ilusama tulemuse saamiseks kindlasti midagi katteks valmistada. Mina vahustasin vahukoore tavalise suhkru ja vanillisuhkruga ning katsin koogi servad tordipritsi abil. Keskele puistasin kookoshelbeid.
Brownie põhja retsepti sain farmi.ee retseptide lehelt, ülejäänu improviseerisin ise.