Kohev keeks mooniseemnetega ja hapuka sidruniglasuuriga sobib hästi pühapäevahommikuse kohvi kõrvale. Moonikeeksi idee sain nami-nami kodulehe retseptide hulgast, kohandasin koguseid ja lisasin põnevamaks maitseks ka sidruniglasuuri.
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval munad ja vahusta ühtlaseks. Seejärel lisa piim ning omavahel segatud kuivained (jahu, küpsetuspulber ja mooniseemned) ning viimasena riivitud sidrunikoor. Sega taigen ühtlaseks ja vala küpsetuspaberiga vooderdatud piklikusse keeksivormi. Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 50 minutit (keeks on valmis, kui keeksi keskele torgatud puutikk jääb puhtaks).
Kui keeks on jahtuma tõstetud, valmista glasuur. Selleks sega omavahel sidrunimahl ja tuhksuhkur. Kanna glasuur jahtunud keeksile ja serveeri.
Koostisosad
Juhised
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval munad ja vahusta ühtlaseks. Seejärel lisa piim ning omavahel segatud kuivained (jahu, küpsetuspulber ja mooniseemned) ning viimasena riivitud sidrunikoor. Sega taigen ühtlaseks ja vala küpsetuspaberiga vooderdatud piklikusse keeksivormi. Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 50 minutit (keeks on valmis, kui keeksi keskele torgatud puutikk jääb puhtaks).
Kui keeks on jahtuma tõstetud, valmista glasuur. Selleks sega omavahel sidrunimahl ja tuhksuhkur. Kanna glasuur jahtunud keeksile ja serveeri.