“Mees köögis” eri – New Yorgi juustukook

KategooriaRaskusasteKeskmine

Seekordne postitus mu blogis on täiesti isemoodi, kuna uut retsepti asus katsetama hoopiski mu andekas elukaaslane. New Yorgi juustukoogi retsept on pärit perenaine.ee toidublogist ning kook ise kukkus välja nii fantastiliselt, et ei saanud seda kuidagi jagamata jätta. Läheneva naistepäeva puhul julgustaksin kõiki mehi oma naisi isetehtud koogiga üllatama, miks mitte just selle sama koogiga siin. Kreemjas, õrna sidruni maitsega ja mahlase kirsikattega juustukook võidab küll igaühe südame.


Kogus8 portsjonit

Ettevalmistusaeg20 minutitKüpsetusaeg1 tund 15 minutitAeg kokku1 tund 35 minutit

Koogipõhi
 200 g Digestive küpsiseid
 85 g võid
Täidis
 600 g toorjuustu
 175 g suhkrut
 3 keskmise suurusega muna
 1 munakollane
 poole sidruni riivitud koor
Kirsikate
 200 g kirsse
 1 spl tärklist
 2 spl vett
 30 g suhkrut
 100 ml apelsinimahla
 1 tl riivitud apelsinikoort

1

Koogipõhja valmistamiseks sega sulatatud või purustatud küpsistega ja suru küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Hoia koogipõhja täidise valmistamise ajal külmikus.

2

Täidise valmistamiseks sega toorjuust suhkruga, lisa riivitud sidrunikoor ja munad ning sega täidis vispliga ühtlaseks. Vala täidis koogipõhjale ja küpseta kõigepealt 250-kraadises ahjus 15 minutit, seejärel alanda kuumust 150 kraadini ja küpseta veel umbes tund. Aseta küpsemise ajaks ahju kauss veega, nii vähendad võimalust, et kook praguneb. Kui kook on valmis, võta see ahjust, lõika õhukese noaga koogi servad vormi küljest lahti ja jahuta kook täielikult (ideaalis järgmise päevani).

3

Järgmisel päeval valmista kirsikate. Selleks sulata kõigepealt tärklis vees. Võta paksupõhjaline pott ning sega selles kirsid, suhkur, apelsinimahl ja -koor ning tärklise-vee segu. Kuumuta keskmisel kuumusel, kuni segu pakseneb (segu peaks olema piisavalt paks, ei ei voolaks koogilt liiga kergesti maha). Jahuta segu ja vala koogile ning serveeri.

Koostisosad

Koogipõhi
 200 g Digestive küpsiseid
 85 g võid
Täidis
 600 g toorjuustu
 175 g suhkrut
 3 keskmise suurusega muna
 1 munakollane
 poole sidruni riivitud koor
Kirsikate
 200 g kirsse
 1 spl tärklist
 2 spl vett
 30 g suhkrut
 100 ml apelsinimahla
 1 tl riivitud apelsinikoort

Juhised

1

Koogipõhja valmistamiseks sega sulatatud või purustatud küpsistega ja suru küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Hoia koogipõhja täidise valmistamise ajal külmikus.

2

Täidise valmistamiseks sega toorjuust suhkruga, lisa riivitud sidrunikoor ja munad ning sega täidis vispliga ühtlaseks. Vala täidis koogipõhjale ja küpseta kõigepealt 250-kraadises ahjus 15 minutit, seejärel alanda kuumust 150 kraadini ja küpseta veel umbes tund. Aseta küpsemise ajaks ahju kauss veega, nii vähendad võimalust, et kook praguneb. Kui kook on valmis, võta see ahjust, lõika õhukese noaga koogi servad vormi küljest lahti ja jahuta kook täielikult (ideaalis järgmise päevani).

3

Järgmisel päeval valmista kirsikate. Selleks sulata kõigepealt tärklis vees. Võta paksupõhjaline pott ning sega selles kirsid, suhkur, apelsinimahl ja -koor ning tärklise-vee segu. Kuumuta keskmisel kuumusel, kuni segu pakseneb (segu peaks olema piisavalt paks, ei ei voolaks koogilt liiga kergesti maha). Jahuta segu ja vala koogile ning serveeri.

“Mees köögis” eri – New Yorgi juustukook

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga