Mandariini-kardemoni jõulutort

KategooriaRaskusasteKeskmine

Kui piparkoogid on sel aastal juba ära proovitud ja neid veidi alles on, võiks proovida nendega ühte lihtsat biskviitkooki kaunistada. Ning loomulikult peaks ka kook ise olema maitse poolest veidi jõuluteemaline. Selleks valmistasin kardemonibiskviidi ja vahele mandariinimaitselise kreemi. Mahlane ning maitsev!


Kogus10 portsjonit

Ettevalmistusaeg30 minutitKüpsetusaeg20 minutitAeg kokku50 minutit

Biskviit
 3 suurt muna
 80 g suhkrut
 3 spl nisujahu
 1 spl tärklist
 1 tl küpsetuspulbrit
 1 tl jahvatatud kardemoni
Kreem
 200 g toorjuustu
 200 ml vahukoort
 70 g suhkrut
 4 mandariini
 kaunistuseks piparkooke, pähkleid või muud

1

Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja munakollased eraldi suhkruga ühtlaseks. Sega pool munavalgevahust vahustatud munakollaste hulka ja sõelu juurde omavahel segatud kuivained (kardemon muidugi ilma sõelata). Viimasena lisa ülejäänud munavalge vaht ja sega õrnalt ühtlaseks (et säilitada taigna kohevus).

2

Vala küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormi ja küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit. Biskviit on valmis, kui selle sisse torgatud tikk jääb puhtaks.

3

Lase biskviidil täielikult jahtuda ja valmista vahepeal kreem. Selleks vahusta vahukoor suhkruga ja sega toorjuustu ning riivitud mandariinikoorega ühtlaseks (enne riivimist kindlasti pesta mandariine hoolikalt sooja veega). Pressi mandariinidest mahl biskviidi immutamiseks.

4

Lõika biskviit kolmeks kihiks. Aseta esimene kiht tordialusele, immuta mandariini mahlaga ja määri see toorjuustukreemiga. Immuta pigem rohke mahlaga, seda mahlasema tulemuse saad. Aseta kreemile teine kiht, immuta mahlaga ja kata kreemiga. Tee sama ka kolmanda kihiga. Katteks määri veidi paksem kiht toorjuustukreemi (et oleks mugav piparkoogid kreemi sisse torgata).

5

Hoia kooki külmikus üleöö (või õhtuni, kui oled selle hommikul valmistanud). Biskviit vajab aega, et läbi imbuda ja nii tagad mahlase tulemuse! Enne serveerimist kaunista kook kergemat sorti piparkookidega.
Antud retseptist saad pisikese 20 cm läbimõõduga koogi. Kui sööjaid on rohkem, suurenda vastavalt koguseid ja kasuta suuremat vormi.

Koostisosad

Biskviit
 3 suurt muna
 80 g suhkrut
 3 spl nisujahu
 1 spl tärklist
 1 tl küpsetuspulbrit
 1 tl jahvatatud kardemoni
Kreem
 200 g toorjuustu
 200 ml vahukoort
 70 g suhkrut
 4 mandariini
 kaunistuseks piparkooke, pähkleid või muud

Juhised

1

Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja munakollased eraldi suhkruga ühtlaseks. Sega pool munavalgevahust vahustatud munakollaste hulka ja sõelu juurde omavahel segatud kuivained (kardemon muidugi ilma sõelata). Viimasena lisa ülejäänud munavalge vaht ja sega õrnalt ühtlaseks (et säilitada taigna kohevus).

2

Vala küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormi ja küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit. Biskviit on valmis, kui selle sisse torgatud tikk jääb puhtaks.

3

Lase biskviidil täielikult jahtuda ja valmista vahepeal kreem. Selleks vahusta vahukoor suhkruga ja sega toorjuustu ning riivitud mandariinikoorega ühtlaseks (enne riivimist kindlasti pesta mandariine hoolikalt sooja veega). Pressi mandariinidest mahl biskviidi immutamiseks.

4

Lõika biskviit kolmeks kihiks. Aseta esimene kiht tordialusele, immuta mandariini mahlaga ja määri see toorjuustukreemiga. Immuta pigem rohke mahlaga, seda mahlasema tulemuse saad. Aseta kreemile teine kiht, immuta mahlaga ja kata kreemiga. Tee sama ka kolmanda kihiga. Katteks määri veidi paksem kiht toorjuustukreemi (et oleks mugav piparkoogid kreemi sisse torgata).

5

Hoia kooki külmikus üleöö (või õhtuni, kui oled selle hommikul valmistanud). Biskviit vajab aega, et läbi imbuda ja nii tagad mahlase tulemuse! Enne serveerimist kaunista kook kergemat sorti piparkookidega.
Antud retseptist saad pisikese 20 cm läbimõõduga koogi. Kui sööjaid on rohkem, suurenda vastavalt koguseid ja kasuta suuremat vormi.

Mandariini-kardemoni jõulutort

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga