Ahvatlevalt värviline, mahlane ja hapukas kohupiimakook krõbedal kaerajahu põhjal.
Kõigepealt valmista koogipõhi - sega omavahel segatud kuivained sulatatud või ja munaga, kuni moodustub ühtlane mass. Suru see küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja külgedele (parajalt kõrgele, et täidis üle servade ei ulatuks).
Täidise valmistamiseks vahusta munad suhkruga ühtlaseks, sega kohupiimaga (kui kohupiim, mida kasutad, on väga kuiv, lisa veidi hapukoort) ja viimasena sega juurde punased sõstrad. Vala täidis koogipõhjale ja küpseta 180-kraadises pöördõhuga ahjus 45 minutit. Ahjust välja võttes tundub täidis veel pehme, kuid kohupiim muutub jahtudes tahkemaks ja antud kook tulebki enne serveerimist täielikult jahutada. Kohupiimakoogid on parimad otse külmikust võttes.
Koostisosad
Juhised
Kõigepealt valmista koogipõhi - sega omavahel segatud kuivained sulatatud või ja munaga, kuni moodustub ühtlane mass. Suru see küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja külgedele (parajalt kõrgele, et täidis üle servade ei ulatuks).
Täidise valmistamiseks vahusta munad suhkruga ühtlaseks, sega kohupiimaga (kui kohupiim, mida kasutad, on väga kuiv, lisa veidi hapukoort) ja viimasena sega juurde punased sõstrad. Vala täidis koogipõhjale ja küpseta 180-kraadises pöördõhuga ahjus 45 minutit. Ahjust välja võttes tundub täidis veel pehme, kuid kohupiim muutub jahtudes tahkemaks ja antud kook tulebki enne serveerimist täielikult jahutada. Kohupiimakoogid on parimad otse külmikust võttes.