Mahlane punasesõstra-kohupiimakook

Kategooria, RaskusasteKeskmine

Ahvatlevalt värviline, mahlane ja hapukas kohupiimakook krõbedal kaerajahu põhjal.

Kogus10 portsjonit

Ettevalmistusaeg20 minutitKüpsetusaeg45 minutitAeg kokku1 tund 5 minutit

Põhi
 80 g võid
 50 g suhkrut
 200 g täistera kaerajahu (gluteenivaba)
 1 tl küpsetuspulbrit
 1 muna
Täidis
 2 muna
 400 g kohupiima
 250 g punaseid sõstraid
 150 g suhkrut

1

Kõigepealt valmista koogipõhi - sega omavahel segatud kuivained sulatatud või ja munaga, kuni moodustub ühtlane mass. Suru see küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja külgedele (parajalt kõrgele, et täidis üle servade ei ulatuks).

2

Täidise valmistamiseks vahusta munad suhkruga ühtlaseks, sega kohupiimaga (kui kohupiim, mida kasutad, on väga kuiv, lisa veidi hapukoort) ja viimasena sega juurde punased sõstrad. Vala täidis koogipõhjale ja küpseta 180-kraadises pöördõhuga ahjus 45 minutit. Ahjust välja võttes tundub täidis veel pehme, kuid kohupiim muutub jahtudes tahkemaks ja antud kook tulebki enne serveerimist täielikult jahutada. Kohupiimakoogid on parimad otse külmikust võttes.

Koostisosad

Põhi
 80 g võid
 50 g suhkrut
 200 g täistera kaerajahu (gluteenivaba)
 1 tl küpsetuspulbrit
 1 muna
Täidis
 2 muna
 400 g kohupiima
 250 g punaseid sõstraid
 150 g suhkrut

Juhised

1

Kõigepealt valmista koogipõhi - sega omavahel segatud kuivained sulatatud või ja munaga, kuni moodustub ühtlane mass. Suru see küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja külgedele (parajalt kõrgele, et täidis üle servade ei ulatuks).

2

Täidise valmistamiseks vahusta munad suhkruga ühtlaseks, sega kohupiimaga (kui kohupiim, mida kasutad, on väga kuiv, lisa veidi hapukoort) ja viimasena sega juurde punased sõstrad. Vala täidis koogipõhjale ja küpseta 180-kraadises pöördõhuga ahjus 45 minutit. Ahjust välja võttes tundub täidis veel pehme, kuid kohupiim muutub jahtudes tahkemaks ja antud kook tulebki enne serveerimist täielikult jahutada. Kohupiimakoogid on parimad otse külmikust võttes.

Mahlane punasesõstra-kohupiimakook

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga