Mahlane porgandikook

KategooriaRaskusasteKeskmine

Maitsev porgandibiskviit mahlase ja kreemja kohupiima-toorjuustutäidisega.

Ettevalmistusaeg30 minutitKüpsetusaeg10 minutitAeg kokku40 minutit
Porgandibiskviit
 3 muna
 150 g suhkrut
 100 g riivitud porgandit
 5 spl jahu
 3 spl tärklist
 1 tl küpsetuspulbrit
Täidis
 300 g kohupiima
 100 g toorjuustu
 25-50 g hapukoort
 100 g suhkrut
1

Vahusta munad suhkruga kohevaks, lisa juurde riivitud porgand. Sega omavahel jahu, tärklis ja küpsetuspulber ning lisa segule.

2

Jaga segu pooleks ja vala eraldi küpsetuspaberiga kaetud 22-24 cm läbimõõduga koogivormi ning küpseta mõlemat kihti 200-kraadises ahjus 8-10 minutit, kuni kook on veidi kerkinud ja pealt õrnalt küpsenud. Kihid jäävad pigem õhukesed, kuid nii jääb kook ise mahlasem.

3

Täidiseks sega kohupiim toorjuustu, hapukoore ja suhkruga. Reguleeri hapukoore kogust, et saavutada õige konsistents (mitte liiga voolav ega ka liiga paks täidis). Kui biskviit on jahtunud, aseta kihtide vahele veidi üle poole täidisest, ülejäänud täidis aseta koogi peale ja soovi korral ka külgedele. Eelistan biskviiti enne täidise lisamist veidi ka immutada, et tulemus veelgi mahlasem jääks (kohupiimakoogi puhul immutan biskviiti tavaliselt piimaga).

4

Kaunista vastavalt maitsele - kookoshelbed/mandlilaastud/riivitud šokolaad. Kook on tunduvalt mahlasem, kui on seisnud külmikus üleöö.

Koostisosad

Porgandibiskviit
 3 muna
 150 g suhkrut
 100 g riivitud porgandit
 5 spl jahu
 3 spl tärklist
 1 tl küpsetuspulbrit
Täidis
 300 g kohupiima
 100 g toorjuustu
 25-50 g hapukoort
 100 g suhkrut

Juhised

1

Vahusta munad suhkruga kohevaks, lisa juurde riivitud porgand. Sega omavahel jahu, tärklis ja küpsetuspulber ning lisa segule.

2

Jaga segu pooleks ja vala eraldi küpsetuspaberiga kaetud 22-24 cm läbimõõduga koogivormi ning küpseta mõlemat kihti 200-kraadises ahjus 8-10 minutit, kuni kook on veidi kerkinud ja pealt õrnalt küpsenud. Kihid jäävad pigem õhukesed, kuid nii jääb kook ise mahlasem.

3

Täidiseks sega kohupiim toorjuustu, hapukoore ja suhkruga. Reguleeri hapukoore kogust, et saavutada õige konsistents (mitte liiga voolav ega ka liiga paks täidis). Kui biskviit on jahtunud, aseta kihtide vahele veidi üle poole täidisest, ülejäänud täidis aseta koogi peale ja soovi korral ka külgedele. Eelistan biskviiti enne täidise lisamist veidi ka immutada, et tulemus veelgi mahlasem jääks (kohupiimakoogi puhul immutan biskviiti tavaliselt piimaga).

4

Kaunista vastavalt maitsele - kookoshelbed/mandlilaastud/riivitud šokolaad. Kook on tunduvalt mahlasem, kui on seisnud külmikus üleöö.

Notes

Mahlane porgandikook

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga