Mahlane juustukook, mille katteks on maasikapüree ja täidises kontrastiks hapukas laim.
Koogipõhja jaoks purusta küpsised, sega sulatatud võiga ühtlaseks massiks ja suru 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja.
Vahepeal pane želatiin külma veega umbes 10 minutiks paisuma (1 sl želatiini kohta 4 sl vett).
Täidise jaoks sega toorjuust suhkruga. Seejärel riivi laimidelt koor ja pressi välja mahl ning sega samuti toorjuustuga. Viimasena lisa segule vahustatud vahukoor.
Sulata paisunud želatiin vesivannil ja lisa segule samal ajal pidevalt vispliga segades, et želatiin tükki ei läheks. Lase koogil külmikus tunnike tahkuda.
Seejärel valmista maasikakate. Kõigepealt pane jällegi želatiin paisuma. Püreesta maasikad vee ja suhkruga. Kui želatiin on 10 minutit paisunud, sulata see jällegi vesivannil ja sega maasikapüreele samal ajal pidevalt segades. Vala püree koogile ja lase külmikus tahkuda.
Kaunistada võib näiteks kookoshelvestega, mandlilaastudega, riivitud šokolaadiga. Vormisin vesivannil sulatatud šokolaadist ka mõned südamed.
Koostisosad
Juhised
Koogipõhja jaoks purusta küpsised, sega sulatatud võiga ühtlaseks massiks ja suru 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja.
Vahepeal pane želatiin külma veega umbes 10 minutiks paisuma (1 sl želatiini kohta 4 sl vett).
Täidise jaoks sega toorjuust suhkruga. Seejärel riivi laimidelt koor ja pressi välja mahl ning sega samuti toorjuustuga. Viimasena lisa segule vahustatud vahukoor.
Sulata paisunud želatiin vesivannil ja lisa segule samal ajal pidevalt vispliga segades, et želatiin tükki ei läheks. Lase koogil külmikus tunnike tahkuda.
Seejärel valmista maasikakate. Kõigepealt pane jällegi želatiin paisuma. Püreesta maasikad vee ja suhkruga. Kui želatiin on 10 minutit paisunud, sulata see jällegi vesivannil ja sega maasikapüreele samal ajal pidevalt segades. Vala püree koogile ja lase külmikus tahkuda.
Kaunistada võib näiteks kookoshelvestega, mandlilaastudega, riivitud šokolaadiga. Vormisin vesivannil sulatatud šokolaadist ka mõned südamed.