See kook on kõike muud kui liiga magus, nii maapähklivõi kui soolakaramell annavad koogile pigem õrnalt soolaka (kuid sellegipoolest rammusa) maitse. Idee neile, kes soovivad šokolaadi- ja kreemikookidele vahelduseks midagi huvitavat ja teistsugust proovida.
Koogipõhja valmistamiseks sega sulatatud või purustatud küpsistega ja suru küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja.
Seejärel valmista täidis. Selleks vahusta munad suhkruga ühtlaseks. Lisa toorjuust ja maapähklivõi ning sega kõik uuesti ühtlaseks (reguleeri suhkru kogust vastavalt maitsele, kuna maapähklivõi võtab magusust vähemaks). Vala täidis koogipõhjale ja küpseta 180-kraadises (pöördõhuga) ahjus 25-30 minutit. Küpsemise ajaks võib ahju panna nõu veega, nii on võimalik vältida koogi pragunemist. Kui kook on valmis, lase sellel täielikult jahtuda.
Kui kook on jahtunud, valmista õrnalt soolane karamellikaste. Selleks sega paksupõhjalises keedunõus keskmisel kuumusel või, sool, suhkur, suhkrusiirup ja vahukoor kuni segu pakseneb ja moodustub ühtlane tekstuur. Keetmine nõuab veidi aega ja kannatust, segu tuleb pidevalt segada, et see põhja ei kõrbeks. Soola saab hiljem juurde lisada, kui kaste on juba valmis ja tunned, et soovid veel soolasemat tulemust. Kokku peaks keetmiseks minema umbes 10 minutit (alates hetkest, kui kõik koostisosad on sulanud).
Lase kastmel veidi jahtuda, kuid jälgi, et valaksid selle koogile enne, kui see jahtudes liiga tahkeks muutub. Juhul kui tunned, et karamell on liiga tahkeks keedetud ja soovid vedelamat tulemust, siis võid lisada veidi piima ja karamelli madalal tulel mõned minutid kuumutada, kuni segu on ühtlane. Vala kaste koogile, silu kiirelt ühtlaseks (kuna karamell hakkab kiirelt tahkuma ja siis on silumine juba keeruline) ning kaunista kook enda valitud lisandiga. Hästi sobivad mandlid, riivitud šokolaad või hoopis marjad, mis lisavad sellele rammusale koogile veidi värskust.
Koostisosad
Juhised
Koogipõhja valmistamiseks sega sulatatud või purustatud küpsistega ja suru küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja.
Seejärel valmista täidis. Selleks vahusta munad suhkruga ühtlaseks. Lisa toorjuust ja maapähklivõi ning sega kõik uuesti ühtlaseks (reguleeri suhkru kogust vastavalt maitsele, kuna maapähklivõi võtab magusust vähemaks). Vala täidis koogipõhjale ja küpseta 180-kraadises (pöördõhuga) ahjus 25-30 minutit. Küpsemise ajaks võib ahju panna nõu veega, nii on võimalik vältida koogi pragunemist. Kui kook on valmis, lase sellel täielikult jahtuda.
Kui kook on jahtunud, valmista õrnalt soolane karamellikaste. Selleks sega paksupõhjalises keedunõus keskmisel kuumusel või, sool, suhkur, suhkrusiirup ja vahukoor kuni segu pakseneb ja moodustub ühtlane tekstuur. Keetmine nõuab veidi aega ja kannatust, segu tuleb pidevalt segada, et see põhja ei kõrbeks. Soola saab hiljem juurde lisada, kui kaste on juba valmis ja tunned, et soovid veel soolasemat tulemust. Kokku peaks keetmiseks minema umbes 10 minutit (alates hetkest, kui kõik koostisosad on sulanud).
Lase kastmel veidi jahtuda, kuid jälgi, et valaksid selle koogile enne, kui see jahtudes liiga tahkeks muutub. Juhul kui tunned, et karamell on liiga tahkeks keedetud ja soovid vedelamat tulemust, siis võid lisada veidi piima ja karamelli madalal tulel mõned minutid kuumutada, kuni segu on ühtlane. Vala kaste koogile, silu kiirelt ühtlaseks (kuna karamell hakkab kiirelt tahkuma ja siis on silumine juba keeruline) ning kaunista kook enda valitud lisandiga. Hästi sobivad mandlid, riivitud šokolaad või hoopis marjad, mis lisavad sellele rammusale koogile veidi värskust.