Lihtne sõstra-purukook

Kategooria, RaskusasteAlgaja

Marjaselt mahlane kohupiima plaadikook kaerahelvestega.

Ettevalmistusaeg20 minutitKüpsetusaeg45 minutitAeg kokku1 tund 5 minutit
Põhi
 100 g võid
 50 g suhkrut
 120 g kaerajahu
 120 g kaerahelbeid
 0,5 tl küpsetuspulbrit
Täidis
 2 muna
 150 g suhkrut
 400 g kohupiimapastat (kasutasin maitsestamata Ottot)
 200 g marju (punased ja mustad sõstrad)
1

Koogipõhja valmistamiseks sega omavahel kuivained, sulata või ja sega kõik kokku kuni moodustub ühtlane mass. Suru 2/3 sellest küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja, ülejäänu jäta katteks.

2

Täidise jaoks vahusta munad suhkruga ühtlaseks, sega juurde kohupiimapasta ja viimasena marjad. Kohupiimapastaga jääb tulemus äärmiselt mahlane, kui soovid tugevama tekstuuriga kooki, kasuta selle asemel pakikohupiima. Vala täidis koogipõhjale, puista peale ülejäänud materjal koogipõhjast ja küpseta 180-kraadises pöördõhuga ahjus 45 minutit. Lase koogil rätiku all täielikult jahtuda ja serveeri külmalt. Ilusama tulemuse saavutamiseks soovitan peale puistata tuhksuhkrut ja näiteks mõned järelejäänud marjad.

Koostisosad

Põhi
 100 g võid
 50 g suhkrut
 120 g kaerajahu
 120 g kaerahelbeid
 0,5 tl küpsetuspulbrit
Täidis
 2 muna
 150 g suhkrut
 400 g kohupiimapastat (kasutasin maitsestamata Ottot)
 200 g marju (punased ja mustad sõstrad)

Juhised

1

Koogipõhja valmistamiseks sega omavahel kuivained, sulata või ja sega kõik kokku kuni moodustub ühtlane mass. Suru 2/3 sellest küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja, ülejäänu jäta katteks.

2

Täidise jaoks vahusta munad suhkruga ühtlaseks, sega juurde kohupiimapasta ja viimasena marjad. Kohupiimapastaga jääb tulemus äärmiselt mahlane, kui soovid tugevama tekstuuriga kooki, kasuta selle asemel pakikohupiima. Vala täidis koogipõhjale, puista peale ülejäänud materjal koogipõhjast ja küpseta 180-kraadises pöördõhuga ahjus 45 minutit. Lase koogil rätiku all täielikult jahtuda ja serveeri külmalt. Ilusama tulemuse saavutamiseks soovitan peale puistata tuhksuhkrut ja näiteks mõned järelejäänud marjad.

Notes

Lihtne sõstra-purukook

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga