Lihtne kohupiimakook

KategooriaRaskusasteKeskmine

Üks ääretult lihtsne kohupiimakoogi retsept, mida võib igal moel täiendada lisades marju, sidruni- või apelsini mahla ja koort. Seetõttu on see heaks põhiretseptiks, mida valmistada vastavalt igaühe maitsele.

Kogus12 portsjonit

Ettevalmistusaeg20 minutitKüpsetusaeg40 minutitAeg kokku1 tund

Põhi
 100 g võid
 50 g suhkrut
 200 g nisujahu
 1 muna
Täidis
 3 muna
 180 g suhkrut
 600 g (3 pk) kohupiima
 100 g hapukoort
 3 spl nisujahu

1

Sulata või ja sega suhkruga. Seejärel lisa juurde jahu ja muna ning sega mass ühtlaseks. Suru 26 cm läbimõõduga koogivormi põhjale ja külgedele.

2

Täidise jaoks vahusta munad suhkruga. Lisa kohupiim, hapukoor ja nisujahu ning sega ühtlaseks.

3

Vala segu põhjale ja küpseta 200-kraadises ahjus 35-40 minutit, kuni kohupiim on tahkunud ja kook on pealt õrnalt kuldkollane. Lase koogil täielikult jahtuda. Serveerida võib näiteks maasika toormoosiga, sobib ideaalselt. Ise eelistasin veidi mõrkjamat pohlamoosi.

Koostisosad

Põhi
 100 g võid
 50 g suhkrut
 200 g nisujahu
 1 muna
Täidis
 3 muna
 180 g suhkrut
 600 g (3 pk) kohupiima
 100 g hapukoort
 3 spl nisujahu

Juhised

1

Sulata või ja sega suhkruga. Seejärel lisa juurde jahu ja muna ning sega mass ühtlaseks. Suru 26 cm läbimõõduga koogivormi põhjale ja külgedele.

2

Täidise jaoks vahusta munad suhkruga. Lisa kohupiim, hapukoor ja nisujahu ning sega ühtlaseks.

3

Vala segu põhjale ja küpseta 200-kraadises ahjus 35-40 minutit, kuni kohupiim on tahkunud ja kook on pealt õrnalt kuldkollane. Lase koogil täielikult jahtuda. Serveerida võib näiteks maasika toormoosiga, sobib ideaalselt. Ise eelistasin veidi mõrkjamat pohlamoosi.

Lihtne kohupiimakook

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga