Üks ääretult lihtsne kohupiimakoogi retsept, mida võib igal moel täiendada lisades marju, sidruni- või apelsini mahla ja koort. Seetõttu on see heaks põhiretseptiks, mida valmistada vastavalt igaühe maitsele.
Sulata või ja sega suhkruga. Seejärel lisa juurde jahu ja muna ning sega mass ühtlaseks. Suru 26 cm läbimõõduga koogivormi põhjale ja külgedele.
Täidise jaoks vahusta munad suhkruga. Lisa kohupiim, hapukoor ja nisujahu ning sega ühtlaseks.
Vala segu põhjale ja küpseta 200-kraadises ahjus 35-40 minutit, kuni kohupiim on tahkunud ja kook on pealt õrnalt kuldkollane. Lase koogil täielikult jahtuda. Serveerida võib näiteks maasika toormoosiga, sobib ideaalselt. Ise eelistasin veidi mõrkjamat pohlamoosi.
Koostisosad
Juhised
Sulata või ja sega suhkruga. Seejärel lisa juurde jahu ja muna ning sega mass ühtlaseks. Suru 26 cm läbimõõduga koogivormi põhjale ja külgedele.
Täidise jaoks vahusta munad suhkruga. Lisa kohupiim, hapukoor ja nisujahu ning sega ühtlaseks.
Vala segu põhjale ja küpseta 200-kraadises ahjus 35-40 minutit, kuni kohupiim on tahkunud ja kook on pealt õrnalt kuldkollane. Lase koogil täielikult jahtuda. Serveerida võib näiteks maasika toormoosiga, sobib ideaalselt. Ise eelistasin veidi mõrkjamat pohlamoosi.