Laimi-vaarika tort

KategooriaRaskusasteKeskmine

Laim ja vaarikad sobivad neile, kelle jaoks on sefiiri ja võikreemi tordid liialt magusad. Magusa ja hapu kooslus ühes mahlases koogis on lihtsalt fantastiline.

Kogus12 portsjonit
Ettevalmistusaeg30 minutitKüpsetusaeg15 minutitAeg kokku45 minutit
Biskviit
 3 muna
 80 g suhkrut
 2,5 spl nisujahu
 1 spl tärklist
 0,5 tl küpsetuspulbrit
Toorjuustukreem
 400 g toorjuustu
 200 ml vahukoort (35%)
 125 g suhkrut
 1,5 laimi (mahl ja koor)
 80 g vaarikaid
 immutamiseks veidi piima
 kaunistamiseks kookoshelbeid
1

Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja munakollased eraldi suhkruga ühtlaseks. Sega pool munavalgevahust vahustatud munakollaste hulka ja sõelu juurde omavahel segatud kuivained. Viimasena lisa ülejäänud munavalge vaht ja sega õrnalt ühtlaseks (et säilitada taigna kohevus).

2

Vala küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormi ja küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit. Biskviit on valmis, kui selle sisse torgatud tikk jääb puhtaks.

3

Lase biskviidil täielikult jahtuda ja valmista vahepeal kreem. Selleks vahusta vahukoor (jäta osa vahukoorest kaunistamiseks) ja sega toorjuustu, suhkru, riivitud laimikoore ja mahlaga ühtlaseks.

4

Lõika biskviit kolmeks kihiks. Aseta esimene kiht tordialusele, immuta piimaga ja määri see toorjuustukreemiga. Aseta kreemile vaarikad (kasutasin vaid ühel kihil) ja vaarikatele veel toorjuustu, et kiht oleks ühtlase kõrgusega. Aseta kreemile teine kiht, immuta piimaga ja kata kreemiga. Tee sama ka kolmanda kihiga.

5

Seejärel kata kreemiga tordi küljed ja silu kogu kate ühtlaseks. Puista tordi servadesse kookoshelbeid ja kaunista kate vastavalt maitsele (kasutasin selleks vahukoort ja riivitud laimikoort). Tort on parim alles siis, kui on seisnud külmikus üleöö.

Koostisosad

Biskviit
 3 muna
 80 g suhkrut
 2,5 spl nisujahu
 1 spl tärklist
 0,5 tl küpsetuspulbrit
Toorjuustukreem
 400 g toorjuustu
 200 ml vahukoort (35%)
 125 g suhkrut
 1,5 laimi (mahl ja koor)
 80 g vaarikaid
 immutamiseks veidi piima
 kaunistamiseks kookoshelbeid

Juhised

1

Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja munakollased eraldi suhkruga ühtlaseks. Sega pool munavalgevahust vahustatud munakollaste hulka ja sõelu juurde omavahel segatud kuivained. Viimasena lisa ülejäänud munavalge vaht ja sega õrnalt ühtlaseks (et säilitada taigna kohevus).

2

Vala küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormi ja küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit. Biskviit on valmis, kui selle sisse torgatud tikk jääb puhtaks.

3

Lase biskviidil täielikult jahtuda ja valmista vahepeal kreem. Selleks vahusta vahukoor (jäta osa vahukoorest kaunistamiseks) ja sega toorjuustu, suhkru, riivitud laimikoore ja mahlaga ühtlaseks.

4

Lõika biskviit kolmeks kihiks. Aseta esimene kiht tordialusele, immuta piimaga ja määri see toorjuustukreemiga. Aseta kreemile vaarikad (kasutasin vaid ühel kihil) ja vaarikatele veel toorjuustu, et kiht oleks ühtlase kõrgusega. Aseta kreemile teine kiht, immuta piimaga ja kata kreemiga. Tee sama ka kolmanda kihiga.

5

Seejärel kata kreemiga tordi küljed ja silu kogu kate ühtlaseks. Puista tordi servadesse kookoshelbeid ja kaunista kate vastavalt maitsele (kasutasin selleks vahukoort ja riivitud laimikoort). Tort on parim alles siis, kui on seisnud külmikus üleöö.

Laimi-vaarika tort

2 Comments

  1. Kristiina 31. mai 2021 at 19:30

    Tere. Kas 15 laimi mahl ja koor on õige kogus?

    Vasta
    1. Veronika Humal 31. mai 2021 at 21:23

      Tere! Parandus tehtud, komakoht oli puudu. Tänud tähelepanu juhtimast. 🙂

      Vasta

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga