Laim ja vaarikad sobivad neile, kelle jaoks on sefiiri ja võikreemi tordid liialt magusad. Magusa ja hapu kooslus ühes mahlases koogis on lihtsalt fantastiline.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja munakollased eraldi suhkruga ühtlaseks. Sega pool munavalgevahust vahustatud munakollaste hulka ja sõelu juurde omavahel segatud kuivained. Viimasena lisa ülejäänud munavalge vaht ja sega õrnalt ühtlaseks (et säilitada taigna kohevus).
Vala küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormi ja küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit. Biskviit on valmis, kui selle sisse torgatud tikk jääb puhtaks.
Lase biskviidil täielikult jahtuda ja valmista vahepeal kreem. Selleks vahusta vahukoor (jäta osa vahukoorest kaunistamiseks) ja sega toorjuustu, suhkru, riivitud laimikoore ja mahlaga ühtlaseks.
Lõika biskviit kolmeks kihiks. Aseta esimene kiht tordialusele, immuta piimaga ja määri see toorjuustukreemiga. Aseta kreemile vaarikad (kasutasin vaid ühel kihil) ja vaarikatele veel toorjuustu, et kiht oleks ühtlase kõrgusega. Aseta kreemile teine kiht, immuta piimaga ja kata kreemiga. Tee sama ka kolmanda kihiga.
Seejärel kata kreemiga tordi küljed ja silu kogu kate ühtlaseks. Puista tordi servadesse kookoshelbeid ja kaunista kate vastavalt maitsele (kasutasin selleks vahukoort ja riivitud laimikoort). Tort on parim alles siis, kui on seisnud külmikus üleöö.
Koostisosad
Juhised
Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja munakollased eraldi suhkruga ühtlaseks. Sega pool munavalgevahust vahustatud munakollaste hulka ja sõelu juurde omavahel segatud kuivained. Viimasena lisa ülejäänud munavalge vaht ja sega õrnalt ühtlaseks (et säilitada taigna kohevus).
Vala küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormi ja küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit. Biskviit on valmis, kui selle sisse torgatud tikk jääb puhtaks.
Lase biskviidil täielikult jahtuda ja valmista vahepeal kreem. Selleks vahusta vahukoor (jäta osa vahukoorest kaunistamiseks) ja sega toorjuustu, suhkru, riivitud laimikoore ja mahlaga ühtlaseks.
Lõika biskviit kolmeks kihiks. Aseta esimene kiht tordialusele, immuta piimaga ja määri see toorjuustukreemiga. Aseta kreemile vaarikad (kasutasin vaid ühel kihil) ja vaarikatele veel toorjuustu, et kiht oleks ühtlase kõrgusega. Aseta kreemile teine kiht, immuta piimaga ja kata kreemiga. Tee sama ka kolmanda kihiga.
Seejärel kata kreemiga tordi küljed ja silu kogu kate ühtlaseks. Puista tordi servadesse kookoshelbeid ja kaunista kate vastavalt maitsele (kasutasin selleks vahukoort ja riivitud laimikoort). Tort on parim alles siis, kui on seisnud külmikus üleöö.
Tere. Kas 15 laimi mahl ja koor on õige kogus?
Tere! Parandus tehtud, komakoht oli puudu. Tänud tähelepanu juhtimast. 🙂
Hei, kas laimi asemel võiks kasutada ka sidrunit? 🙂
Hei! Jaa, sidrun sobib ka väga hästi. 🙂