Magus ja hapu kohtuvad selles suurepärases küpsetamata toorjuustukoogis. Lihtsaim juustukook, mida tean.
Alustuseks purusta küpsised, sega sulatatud võiga ja suru 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Pane koogipõhi külmkappi ootele.
Vahepeal pane želatiin vähese veega paisuma. Vahusta vahukoor suhkruga kohevaks, seejärel lisa toorjuust ja vahusta veel õrnalt läbi. Riivi laimidelt koor ja pressi välja mahl. Sega toorjuustule ja vahukoorele laimi mahl ja peaaegu kogu riivitud koor (jäta veidi laimikoort kaunistuseks). Suhkru kogus sõltub maitse eelistusest. Kui soovid hapukamat kooki, võib suhkrut vähem lisada, kui magusamat, tuleks suhkru kogust jällegi suurendada.
Seejärel sulata paisunud želatiin vesivannil ja lisa toorjuustu segule hoolikalt segades. Vala segu ettevalmistatud koogipõhjale ning hoia külmkapis tardumiseni. Hiljem kaunista ülejäänud laimi koore ja muu meelepärasega.
Koostisosad
Juhised
Alustuseks purusta küpsised, sega sulatatud võiga ja suru 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Pane koogipõhi külmkappi ootele.
Vahepeal pane želatiin vähese veega paisuma. Vahusta vahukoor suhkruga kohevaks, seejärel lisa toorjuust ja vahusta veel õrnalt läbi. Riivi laimidelt koor ja pressi välja mahl. Sega toorjuustule ja vahukoorele laimi mahl ja peaaegu kogu riivitud koor (jäta veidi laimikoort kaunistuseks). Suhkru kogus sõltub maitse eelistusest. Kui soovid hapukamat kooki, võib suhkrut vähem lisada, kui magusamat, tuleks suhkru kogust jällegi suurendada.
Seejärel sulata paisunud želatiin vesivannil ja lisa toorjuustu segule hoolikalt segades. Vala segu ettevalmistatud koogipõhjale ning hoia külmkapis tardumiseni. Hiljem kaunista ülejäänud laimi koore ja muu meelepärasega.