Avastasin, et keedetud kondenspiimast saab ideaalse karamellise katte, mida on ülimalt lihtne kasutada. Ning selleks, et kook liiga magus ei oleks, on laim ideaalne lahendus.
Kõigepealt valmista ette põhi. Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga ühtlaseks massiks. Suru küpsetuspaberiga kaetud 18-20 cm koogivormi põhjale (ja soovi korral külgedele).
Täidise jaoks vahusta munad suhkruga, lisa toasoe toorjuust, riivitud laimi koor ja mahl ning vahusta ühtlaseks.
Vala segu põhjale ja küpseta 180-kraadises pöördõhuga ahjus 35 minutit, kuni kook on pealt õrnalt kuldpruun. Küpsetamise ajaks aseta ahju kauss veega, et vältida koogi pragunemist.
Katte jaoks kasutasin juba valmis keedetud kondenspiima (võib kasutada ka tavalist kondenspiima, kuid siis tuleb see ise karamelliselt pruunikaks keeta). Soojendasin keedetud kondenspiima vähese piimaga (1-2 spl) mõned minutid, et kondenspiim oleks voolavam (nii on seda lihtsam koogile kanda).
Vala kondenspiim koogile. Kaunista vastavalt maitsele, hästi sobivad laimiviilud koos kookoshelvestega ja pähklid. Juustukoogid on alati parimad, kui on külmikus seisnud üleöö. Laimiviilud tuleks koogile asetada alles enne serveerimist, kuna üleöö seistes on nad hommikuks kuivanud.
Koostisosad
Juhised
Kõigepealt valmista ette põhi. Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga ühtlaseks massiks. Suru küpsetuspaberiga kaetud 18-20 cm koogivormi põhjale (ja soovi korral külgedele).
Täidise jaoks vahusta munad suhkruga, lisa toasoe toorjuust, riivitud laimi koor ja mahl ning vahusta ühtlaseks.
Vala segu põhjale ja küpseta 180-kraadises pöördõhuga ahjus 35 minutit, kuni kook on pealt õrnalt kuldpruun. Küpsetamise ajaks aseta ahju kauss veega, et vältida koogi pragunemist.
Katte jaoks kasutasin juba valmis keedetud kondenspiima (võib kasutada ka tavalist kondenspiima, kuid siis tuleb see ise karamelliselt pruunikaks keeta). Soojendasin keedetud kondenspiima vähese piimaga (1-2 spl) mõned minutid, et kondenspiim oleks voolavam (nii on seda lihtsam koogile kanda).
Vala kondenspiim koogile. Kaunista vastavalt maitsele, hästi sobivad laimiviilud koos kookoshelvestega ja pähklid. Juustukoogid on alati parimad, kui on külmikus seisnud üleöö. Laimiviilud tuleks koogile asetada alles enne serveerimist, kuna üleöö seistes on nad hommikuks kuivanud.