Laimi-karamelli juustukook

KategooriaRaskusasteKeskmine

Avastasin, et keedetud kondenspiimast saab ideaalse karamellise katte, mida on ülimalt lihtne kasutada. Ning selleks, et kook liiga magus ei oleks, on laim ideaalne lahendus.

Kogus10 portsjonit

Ettevalmistusaeg40 minutitKüpsetusaeg35 minutitAeg kokku1 tund 15 minutit

Põhi
 160 g kondenspiimamaitselisi küpsiseid
 75 g võid
Täidis
 400 g toorjuustu
 2 muna
 100 g suhkurt
 2 laimi
Kate
 200 g keedetud kondenspiima
 2 spl piima

1

Kõigepealt valmista ette põhi. Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga ühtlaseks massiks. Suru küpsetuspaberiga kaetud 18-20 cm koogivormi põhjale (ja soovi korral külgedele).

2

Täidise jaoks vahusta munad suhkruga, lisa toasoe toorjuust, riivitud laimi koor ja mahl ning vahusta ühtlaseks.

3

Vala segu põhjale ja küpseta 180-kraadises pöördõhuga ahjus 35 minutit, kuni kook on pealt õrnalt kuldpruun. Küpsetamise ajaks aseta ahju kauss veega, et vältida koogi pragunemist.

4

Katte jaoks kasutasin juba valmis keedetud kondenspiima (võib kasutada ka tavalist kondenspiima, kuid siis tuleb see ise karamelliselt pruunikaks keeta). Soojendasin keedetud kondenspiima vähese piimaga (1-2 spl) mõned minutid, et kondenspiim oleks voolavam (nii on seda lihtsam koogile kanda).

5

Vala kondenspiim koogile. Kaunista vastavalt maitsele, hästi sobivad laimiviilud koos kookoshelvestega ja pähklid. Juustukoogid on alati parimad, kui on külmikus seisnud üleöö. Laimiviilud tuleks koogile asetada alles enne serveerimist, kuna üleöö seistes on nad hommikuks kuivanud.

Koostisosad

Põhi
 160 g kondenspiimamaitselisi küpsiseid
 75 g võid
Täidis
 400 g toorjuustu
 2 muna
 100 g suhkurt
 2 laimi
Kate
 200 g keedetud kondenspiima
 2 spl piima

Juhised

1

Kõigepealt valmista ette põhi. Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga ühtlaseks massiks. Suru küpsetuspaberiga kaetud 18-20 cm koogivormi põhjale (ja soovi korral külgedele).

2

Täidise jaoks vahusta munad suhkruga, lisa toasoe toorjuust, riivitud laimi koor ja mahl ning vahusta ühtlaseks.

3

Vala segu põhjale ja küpseta 180-kraadises pöördõhuga ahjus 35 minutit, kuni kook on pealt õrnalt kuldpruun. Küpsetamise ajaks aseta ahju kauss veega, et vältida koogi pragunemist.

4

Katte jaoks kasutasin juba valmis keedetud kondenspiima (võib kasutada ka tavalist kondenspiima, kuid siis tuleb see ise karamelliselt pruunikaks keeta). Soojendasin keedetud kondenspiima vähese piimaga (1-2 spl) mõned minutid, et kondenspiim oleks voolavam (nii on seda lihtsam koogile kanda).

5

Vala kondenspiim koogile. Kaunista vastavalt maitsele, hästi sobivad laimiviilud koos kookoshelvestega ja pähklid. Juustukoogid on alati parimad, kui on külmikus seisnud üleöö. Laimiviilud tuleks koogile asetada alles enne serveerimist, kuna üleöö seistes on nad hommikuks kuivanud.

Laimi-karamelli juustukook

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga