Mida soojemaks ilmad lähevad, seda enam tahaks värskeid kooke. Pealegi saab üsna pea mahlaseid ja vitamiinidest pungil marju otse koduaiast, mida kookides edukalt ära kasutada. Toorjuustukook on selles osas mu lemmik valikuks, sest see sobib kõikvõimalike marjadega ideaalselt kokku. Seekord valmis kook vaarikatega, kuid vaarikad võib loomulikult asendada ka muude marjadega (koduaia maasikate, mustikate või muuga).
Koogipõhja valmistamiseks sega sulatatud või purustatud küpsistega ja suru küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Pane koogipõhi täidise valmistamise ajaks külmikusse.
Seejärel vahusta munad suhkruga, lisa toorjuust ja vahusta veel õrnalt läbi, kuni täidis on ühtlane. Vala umbes pool täidisest koogipõhjale, sellele vala vaarikad ja vaarikatele omakorda ülejäänud täidis. Küpseta 170 kraadises ahjus 1 tund. Küpsemise ajaks soovitan asetada ahju anum veega, nii vähendad võimalust, et kook praguneb.
Katteks valmistasin värske vaarika toormoosi, milleks purustasin saumiksriga vaarikad ja suhkru (reguleeri kogust vastavalt maitsele) ühtlaseks püreeks ning enne serveerimist katsin sellega koogi.
Koostisosad
Juhised
Koogipõhja valmistamiseks sega sulatatud või purustatud küpsistega ja suru küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Pane koogipõhi täidise valmistamise ajaks külmikusse.
Seejärel vahusta munad suhkruga, lisa toorjuust ja vahusta veel õrnalt läbi, kuni täidis on ühtlane. Vala umbes pool täidisest koogipõhjale, sellele vala vaarikad ja vaarikatele omakorda ülejäänud täidis. Küpseta 170 kraadises ahjus 1 tund. Küpsemise ajaks soovitan asetada ahju anum veega, nii vähendad võimalust, et kook praguneb.
Katteks valmistasin värske vaarika toormoosi, milleks purustasin saumiksriga vaarikad ja suhkru (reguleeri kogust vastavalt maitsele) ühtlaseks püreeks ning enne serveerimist katsin sellega koogi.