Sidruni-juustutort on üheaegselt nii magus kui ka hapu - suurepärane maitsekooslus! Lisaks mõnusalt kerge ja õhuline tekstuur.
Sidrunivõide retsepti leidsin Nami-Namist. Esmalt koori sidrunikoor ja pressi välja mahl. Seejärel sega kuumakindlas kausis omavahel munad, suhkur, riivitud sidrunikoor ja sidrunimahl. Lase potis vesi keema ja aseta kauss seguga poti kohale nii, et see ei puuduta vett. Kuumuta keskmisel kuumusel vispliga pidevalt segades, kuni segu pakseneb (umbes 10 minutit). Lisa juurde või kuubikud ja sega, kuni need on sulanud. Seejärel jahuta. Sain antud retseptist umbes 400 g sidrunivõiet.
Tordi põhja jaoks purusta küpsised, sega sulatatud võiga ja suru 20 cm läbimõõduga koogivormi põhjale.
Vahepeal pane želatiin koos vähese veega paisuma, 1 sl želatiini jätab tordi tekstuuri mõnusalt kreemjaks.
Vahusta vahukoor koos 2 sl suhkruga. Sega toorjuust suhkru ja 250 g sidrunivõidega ning lisa juurde 2/3 vahukoorest (1/3 jääb peale kaunistuseks). Juhul, kui tordiprits puudub, kasuta kogu vahukoor ära tordi sees.
Sulata paisunud želatiin vesivannil ja lisa pidevalt segades toorjuustusegule. Vala täidis tordi põhjale ning kata ülejäänud sidrunivõidega (kogus vastavalt maitsele).
Kaunista tordipritsi abil ülejäänud vahukoorega ning lase tordil külmikus tarduda. Kuna sidrunivõie ei pruugi kattena peegelsile jääda, on see hea üle puistata näiteks kookoshelvestega.
Koostisosad
Juhised
Sidrunivõide retsepti leidsin Nami-Namist. Esmalt koori sidrunikoor ja pressi välja mahl. Seejärel sega kuumakindlas kausis omavahel munad, suhkur, riivitud sidrunikoor ja sidrunimahl. Lase potis vesi keema ja aseta kauss seguga poti kohale nii, et see ei puuduta vett. Kuumuta keskmisel kuumusel vispliga pidevalt segades, kuni segu pakseneb (umbes 10 minutit). Lisa juurde või kuubikud ja sega, kuni need on sulanud. Seejärel jahuta. Sain antud retseptist umbes 400 g sidrunivõiet.
Tordi põhja jaoks purusta küpsised, sega sulatatud võiga ja suru 20 cm läbimõõduga koogivormi põhjale.
Vahepeal pane želatiin koos vähese veega paisuma, 1 sl želatiini jätab tordi tekstuuri mõnusalt kreemjaks.
Vahusta vahukoor koos 2 sl suhkruga. Sega toorjuust suhkru ja 250 g sidrunivõidega ning lisa juurde 2/3 vahukoorest (1/3 jääb peale kaunistuseks). Juhul, kui tordiprits puudub, kasuta kogu vahukoor ära tordi sees.
Sulata paisunud želatiin vesivannil ja lisa pidevalt segades toorjuustusegule. Vala täidis tordi põhjale ning kata ülejäänud sidrunivõidega (kogus vastavalt maitsele).
Kaunista tordipritsi abil ülejäänud vahukoorega ning lase tordil külmikus tarduda. Kuna sidrunivõie ei pruugi kattena peegelsile jääda, on see hea üle puistata näiteks kookoshelvestega.