Krõbedad kodused kaneelivahvlid

KategooriaRaskusasteAlgaja

Seekordne retsept on mõeldud eelkõige vana veneaegse vahvlimasinaga küpsetamiseks. Minul on see maakodus olemas ja endiselt töökorras, vahvlid tulevad selle masinaga imeliselt head ja meenutavad ehedat lapsepõlve. Retseptist sain 15 keskmise suurusega vahvlit.


Ettevalmistusaeg10 minutitKüpsetusaeg30 minutitAeg kokku40 minutit
Vahvlitaigen
 75 g võid
 2 muna
 100 g suhkrut
 200 ml piima
 150 g nisujahu
 1 tl kaneeli
1

Vahusta munad suhkruga, lisa piim, sulatatud või ning viimasena jahu ja kaneel. Juhul kui soovid lisada vahvlitele veidi erksamat maitset, võib lisada taignale ka kardemoni. Sega taigen ühtlaseks ja küpseta sellest ükshaaval kuldpruunid vahvlid. Keera vahvlid kohe kuumalt rulli ja lase jahtuda, jahtununa muutuvad vahvlid krõbedaks.

2

Enne küpsetamist veendu, et vahvlimasin on saavutanud piisava kuumuse. Juhul kui vahvlid jäävad masina külge kinni ja ei taha kergesti lahti tulla, võib plaatidele määrida enne taigna lisamist veidi võid.

Koostisosad

Vahvlitaigen
 75 g võid
 2 muna
 100 g suhkrut
 200 ml piima
 150 g nisujahu
 1 tl kaneeli

Juhised

1

Vahusta munad suhkruga, lisa piim, sulatatud või ning viimasena jahu ja kaneel. Juhul kui soovid lisada vahvlitele veidi erksamat maitset, võib lisada taignale ka kardemoni. Sega taigen ühtlaseks ja küpseta sellest ükshaaval kuldpruunid vahvlid. Keera vahvlid kohe kuumalt rulli ja lase jahtuda, jahtununa muutuvad vahvlid krõbedaks.

2

Enne küpsetamist veendu, et vahvlimasin on saavutanud piisava kuumuse. Juhul kui vahvlid jäävad masina külge kinni ja ei taha kergesti lahti tulla, võib plaatidele määrida enne taigna lisamist veidi võid.

Notes

Krõbedad kodused kaneelivahvlid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga