Kreeka jogurt on mõnusalt kerge asendus rammusale toorjuustule, kuid tulemuse osas ei jää see kook toorjuustukoogile küll kuidagi alla. Nii maitse kui välimuse osas juba veidi kevadine, värske ja värviline vaarika-jogurtikook. Idee on pärit Koogikontori blogist (originaalretsept: Kreeka jogurti kook vaarikakastmega).
Kõigepealt purusta küpsised, sega sulatatud võiga ja suru 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja.
Seejärel pane želatiin vähese veega paisuma (1 spl želatiini kohta kasutasin 4 spl külma vett). Samal ajal vahusta vahukoor suhkruga kohevaks, lisa kreeka jogurt ja vahusta veel õrnalt läbi. Sulata paisunud želatiin vesivannil, jahuta veidi ja nirista õrna joana vahukoore-jogurti segu hulka, samal ajal vispliga intensiivselt segades, et želatiin ühtlaselt tarduks.
Viimasena purusta külmunud vaarikad väikesteks tükikesteks ja lisa täidisesse. Vala täidis koogipõhjale ja lase koogil vähemalt 5 tundi tarduda. Enne serveerimist püreesta saumiksriga umbes 200 g vaarikaid koos vähese suhkruga ja vala koogile.
Koostisosad
Juhised
Kõigepealt purusta küpsised, sega sulatatud võiga ja suru 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja.
Seejärel pane želatiin vähese veega paisuma (1 spl želatiini kohta kasutasin 4 spl külma vett). Samal ajal vahusta vahukoor suhkruga kohevaks, lisa kreeka jogurt ja vahusta veel õrnalt läbi. Sulata paisunud želatiin vesivannil, jahuta veidi ja nirista õrna joana vahukoore-jogurti segu hulka, samal ajal vispliga intensiivselt segades, et želatiin ühtlaselt tarduks.
Viimasena purusta külmunud vaarikad väikesteks tükikesteks ja lisa täidisesse. Vala täidis koogipõhjale ja lase koogil vähemalt 5 tundi tarduda. Enne serveerimist püreesta saumiksriga umbes 200 g vaarikaid koos vähese suhkruga ja vala koogile.