Kreeka jogurti kook vaarikatega

KategooriaRaskusasteKeskmine

Kreeka jogurt on mõnusalt kerge asendus rammusale toorjuustule, kuid tulemuse osas ei jää see kook toorjuustukoogile küll kuidagi alla. Nii maitse kui välimuse osas juba veidi kevadine, värske ja värviline vaarika-jogurtikook. Idee on pärit Koogikontori blogist (originaalretsept: Kreeka jogurti kook vaarikakastmega).


Kogus8 portsjonit

Ettevalmistusaeg30 minutitAeg kokku30 minutit
Koogipõhi
 200 g Digestive küpsiseid
 75 g võid
Täidis
 380 g Kreeka jogurtit (kasutasin Alma kreeka jogurtit)
 200 ml vahukoort
 80 g suhkrut
 1 spl želatiini
 peotäis külmutatud vaarikaid
Kate
 200 g külmutatud vaarikaid
 veidi suhkrut
1

Kõigepealt purusta küpsised, sega sulatatud võiga ja suru 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja.

2

Seejärel pane želatiin vähese veega paisuma (1 spl želatiini kohta kasutasin 4 spl külma vett). Samal ajal vahusta vahukoor suhkruga kohevaks, lisa kreeka jogurt ja vahusta veel õrnalt läbi. Sulata paisunud želatiin vesivannil, jahuta veidi ja nirista õrna joana vahukoore-jogurti segu hulka, samal ajal vispliga intensiivselt segades, et želatiin ühtlaselt tarduks.

3

Viimasena purusta külmunud vaarikad väikesteks tükikesteks ja lisa täidisesse. Vala täidis koogipõhjale ja lase koogil vähemalt 5 tundi tarduda. Enne serveerimist püreesta saumiksriga umbes 200 g vaarikaid koos vähese suhkruga ja vala koogile.

Koostisosad

Koogipõhi
 200 g Digestive küpsiseid
 75 g võid
Täidis
 380 g Kreeka jogurtit (kasutasin Alma kreeka jogurtit)
 200 ml vahukoort
 80 g suhkrut
 1 spl želatiini
 peotäis külmutatud vaarikaid
Kate
 200 g külmutatud vaarikaid
 veidi suhkrut

Juhised

1

Kõigepealt purusta küpsised, sega sulatatud võiga ja suru 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja.

2

Seejärel pane želatiin vähese veega paisuma (1 spl želatiini kohta kasutasin 4 spl külma vett). Samal ajal vahusta vahukoor suhkruga kohevaks, lisa kreeka jogurt ja vahusta veel õrnalt läbi. Sulata paisunud želatiin vesivannil, jahuta veidi ja nirista õrna joana vahukoore-jogurti segu hulka, samal ajal vispliga intensiivselt segades, et želatiin ühtlaselt tarduks.

3

Viimasena purusta külmunud vaarikad väikesteks tükikesteks ja lisa täidisesse. Vala täidis koogipõhjale ja lase koogil vähemalt 5 tundi tarduda. Enne serveerimist püreesta saumiksriga umbes 200 g vaarikaid koos vähese suhkruga ja vala koogile.

Kreeka jogurti kook vaarikatega

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga