Kookosekook piparkookidega

KategooriaRaskusasteKeskmine

Kuna toorjuustu annab hästi asendada kookoskreemiga, proovisin seekord valmistada laktoosivaba ja piimatoodetest vaba koogi. Kookose maitset on siin koogis väga intensiivselt tunda, kuna kookost on nii koogipõhjas kui ka täidises. Piparkookidega lisasin siia aga kerget jõuluhõngu. Kes soovib täiesti taimset kooki, võib kasutada vegan piparkooke ja tardainena agar-agarit.


Kogus8 portsjonit

Ettevalmistusaeg30 minutitAeg kokku30 minutit
Koogipõhi
 150 g piparkooke
 70 g kookosõli (või võid)
Täidis
 500 ml kookoskreemi
 80 g suhkrut
 1 spl želatiini
 kaunistuseks füüsaleid
1

Koogipõhja valmistamiseks sega purustatud piparkoogid sulatatud kookosõliga (võid kasutada soovi korral ka lihtsalt võid) ja suru küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Pane koogipõhi täidise valmistamise ajaks külmikusse.

2

Enne täidise valmistamist hoia kookoskreemi mõned tunnid külmikus. Nii muutub see tahkemaks ja seda on lihtsam vahustada. Pane želatiin 4 spl külma vee sisse paisuma. Seejärel vahusta kookoskreem, lisa suhkur ja vahusta veelkord läbi.

3

Sulata vesivannil paisunud želatiin ja lisa kookoskreemi sisse samal ajal intensiivselt vispliga segades, et täidisesse želatiini tükke ei jääks. Vala täidis koogipõhjale ja hoia kooki pool päeva külmikus. Kui täidis on tardunud, kaunista kook mõne järelejäänud purustatud piparkoogi ja füüsalitega.

Koostisosad

Koogipõhi
 150 g piparkooke
 70 g kookosõli (või võid)
Täidis
 500 ml kookoskreemi
 80 g suhkrut
 1 spl želatiini
 kaunistuseks füüsaleid

Juhised

1

Koogipõhja valmistamiseks sega purustatud piparkoogid sulatatud kookosõliga (võid kasutada soovi korral ka lihtsalt võid) ja suru küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Pane koogipõhi täidise valmistamise ajaks külmikusse.

2

Enne täidise valmistamist hoia kookoskreemi mõned tunnid külmikus. Nii muutub see tahkemaks ja seda on lihtsam vahustada. Pane želatiin 4 spl külma vee sisse paisuma. Seejärel vahusta kookoskreem, lisa suhkur ja vahusta veelkord läbi.

3

Sulata vesivannil paisunud želatiin ja lisa kookoskreemi sisse samal ajal intensiivselt vispliga segades, et täidisesse želatiini tükke ei jääks. Vala täidis koogipõhjale ja hoia kooki pool päeva külmikus. Kui täidis on tardunud, kaunista kook mõne järelejäänud purustatud piparkoogi ja füüsalitega.

Kookosekook piparkookidega

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga