Kuna toorjuustu annab hästi asendada kookoskreemiga, proovisin seekord valmistada laktoosivaba ja piimatoodetest vaba koogi. Kookose maitset on siin koogis väga intensiivselt tunda, kuna kookost on nii koogipõhjas kui ka täidises. Piparkookidega lisasin siia aga kerget jõuluhõngu. Kes soovib täiesti taimset kooki, võib kasutada vegan piparkooke ja tardainena agar-agarit.
Koogipõhja valmistamiseks sega purustatud piparkoogid sulatatud kookosõliga (võid kasutada soovi korral ka lihtsalt võid) ja suru küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Pane koogipõhi täidise valmistamise ajaks külmikusse.
Enne täidise valmistamist hoia kookoskreemi mõned tunnid külmikus. Nii muutub see tahkemaks ja seda on lihtsam vahustada. Pane želatiin 4 spl külma vee sisse paisuma. Seejärel vahusta kookoskreem, lisa suhkur ja vahusta veelkord läbi.
Sulata vesivannil paisunud želatiin ja lisa kookoskreemi sisse samal ajal intensiivselt vispliga segades, et täidisesse želatiini tükke ei jääks. Vala täidis koogipõhjale ja hoia kooki pool päeva külmikus. Kui täidis on tardunud, kaunista kook mõne järelejäänud purustatud piparkoogi ja füüsalitega.
Koostisosad
Juhised
Koogipõhja valmistamiseks sega purustatud piparkoogid sulatatud kookosõliga (võid kasutada soovi korral ka lihtsalt võid) ja suru küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Pane koogipõhi täidise valmistamise ajaks külmikusse.
Enne täidise valmistamist hoia kookoskreemi mõned tunnid külmikus. Nii muutub see tahkemaks ja seda on lihtsam vahustada. Pane želatiin 4 spl külma vee sisse paisuma. Seejärel vahusta kookoskreem, lisa suhkur ja vahusta veelkord läbi.
Sulata vesivannil paisunud želatiin ja lisa kookoskreemi sisse samal ajal intensiivselt vispliga segades, et täidisesse želatiini tükke ei jääks. Vala täidis koogipõhjale ja hoia kooki pool päeva külmikus. Kui täidis on tardunud, kaunista kook mõne järelejäänud purustatud piparkoogi ja füüsalitega.