See õunakook on tõepoolest üks lihtsamaid mu blogis, koostisosad on pea alati kodus olemas ning valmistamiseks ei kulu palju aega ega vaeva. Lisaks nisujahule kasutasin siin speltajahu, kuid kui see kodus puudub, saab loomulikult valmistada ka ainult nisujahuga. Inspiratsiooni sain Toidutare blogist (Pehme õunakook II).
Vahusta toasoe või suhkruga (või peaks olema täiesti pehme). Lisa munad ja vahusta ühtlaseks. Seejärel lisa piim, sega veidi, lisa omavahel segatud jahud ja küpsetuspulber ning sega taigen ühtlaseks.
Koori ja tükelda õunad kuubikuteks. Vala 2/3 taignast küpsetuspaberiga kaetud 26 cm läbimööduga koogivormi, puista taignale õunakuubikud, neile puista omakorda 1 tl kaneeli ja seejärel vala peale ülejäänud osa taignast.
Küpseta kooki 175-kraadises ahjus 45-50 minutit, kuni kook on pealt kuldpruun. Lase veidi jahtuda ja serveeri soojalt, ideaalis koos vanillijäätisega (Toidutare soovitus). Kook on maitsev ka järgmisel päeval, kuid sel juhul peaks selle katma näiteks rätikuga, et see õhu käes ei kuivaks ja pehmena säiliks.
Koostisosad
Juhised
Vahusta toasoe või suhkruga (või peaks olema täiesti pehme). Lisa munad ja vahusta ühtlaseks. Seejärel lisa piim, sega veidi, lisa omavahel segatud jahud ja küpsetuspulber ning sega taigen ühtlaseks.
Koori ja tükelda õunad kuubikuteks. Vala 2/3 taignast küpsetuspaberiga kaetud 26 cm läbimööduga koogivormi, puista taignale õunakuubikud, neile puista omakorda 1 tl kaneeli ja seejärel vala peale ülejäänud osa taignast.
Küpseta kooki 175-kraadises ahjus 45-50 minutit, kuni kook on pealt kuldpruun. Lase veidi jahtuda ja serveeri soojalt, ideaalis koos vanillijäätisega (Toidutare soovitus). Kook on maitsev ka järgmisel päeval, kuid sel juhul peaks selle katma näiteks rätikuga, et see õhu käes ei kuivaks ja pehmena säiliks.