Kohevad, magusad ja samal ajal veidi mõrkja kontrastiga kohvi-kakao muffinid.
Muffinitaigen
2 muna
150 g suhkrut
100 g võid
150 ml kanget kohvi
180 g nisujahu
50 g kakaopulbrit (tumedat, näiteks Vilma)
1 tl küpsetuspulbrit
peotäis mandlilaaste või pähkleid
1
Vahusta munad suhkruga. Sega juurde sulatatud või ja kohv (mida kangema kohvi valmistad, seda erksam jääb kohvi maitse muffinites). Viimasena lisa omavahel segatud kuivained ja sega taigen ühtlaseks.
2
Jaga taigen 10-12 muffinivormi vahel, puista peale mandlilaastud ja küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit (jälgi, millal muffinid on kenasti kohevaks kerkinud). Muffinid on maitsvad nii soojalt kui jahtunult. Jahtunult soovitan neid hoiustada õhukindlalt, nii säilib nende mahlasus ja pehmus.
Koostisosad
Muffinitaigen
2 muna
150 g suhkrut
100 g võid
150 ml kanget kohvi
180 g nisujahu
50 g kakaopulbrit (tumedat, näiteks Vilma)
1 tl küpsetuspulbrit
peotäis mandlilaaste või pähkleid