Kohvi-kakao muffinid

KategooriaRaskusasteAlgaja

Kohevad, magusad ja samal ajal veidi mõrkja kontrastiga kohvi-kakao muffinid.

Kogus10 portsjonit
Ettevalmistusaeg15 minutitKüpsetusaeg20 minutitAeg kokku35 minutit
Muffinitaigen
 2 muna
 150 g suhkrut
 100 g võid
 150 ml kanget kohvi
 180 g nisujahu
 50 g kakaopulbrit (tumedat, näiteks Vilma)
 1 tl küpsetuspulbrit
 peotäis mandlilaaste või pähkleid
1

Vahusta munad suhkruga. Sega juurde sulatatud või ja kohv (mida kangema kohvi valmistad, seda erksam jääb kohvi maitse muffinites). Viimasena lisa omavahel segatud kuivained ja sega taigen ühtlaseks.

2

Jaga taigen 10-12 muffinivormi vahel, puista peale mandlilaastud ja küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit (jälgi, millal muffinid on kenasti kohevaks kerkinud). Muffinid on maitsvad nii soojalt kui jahtunult. Jahtunult soovitan neid hoiustada õhukindlalt, nii säilib nende mahlasus ja pehmus.

Koostisosad

Muffinitaigen
 2 muna
 150 g suhkrut
 100 g võid
 150 ml kanget kohvi
 180 g nisujahu
 50 g kakaopulbrit (tumedat, näiteks Vilma)
 1 tl küpsetuspulbrit
 peotäis mandlilaaste või pähkleid

Juhised

1

Vahusta munad suhkruga. Sega juurde sulatatud või ja kohv (mida kangema kohvi valmistad, seda erksam jääb kohvi maitse muffinites). Viimasena lisa omavahel segatud kuivained ja sega taigen ühtlaseks.

2

Jaga taigen 10-12 muffinivormi vahel, puista peale mandlilaastud ja küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit (jälgi, millal muffinid on kenasti kohevaks kerkinud). Muffinid on maitsvad nii soojalt kui jahtunult. Jahtunult soovitan neid hoiustada õhukindlalt, nii säilib nende mahlasus ja pehmus.

Kohvi-kakao muffinid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga