Kohupiima-pisarakook kirssidega

Kategooria, RaskusasteKeskmine

Nisujahu asendamine kaerajahuga on mul juba harjumiseks saanud. Proovisin seda ka pisarakoogis, toimis väga hästi! Kaerapõhi jäi mõnusalt krõbe, kohupiimatäidis kirssidega jällegi mahlane ja beseekate kõige peal koos pisaratega tuli küll uskumatult õhuline.


Kogus8 portsjonit

Ettevalmistusaeg30 minutitKüpsetusaeg35 minutitAeg kokku1 tund 5 minutit
Koogipõhi
 175 g kaerajahu
 50 g suhkrut
 1 tl küpsetuspulbrit
 80 g võid
Täidis
 2 munakollast
 30 g suhkrut
 200 g kohupiima (kasutasin Tere vanillikohupiima)
 150 g kirsse
Beseekate
 2 munavalget
 55 g suhkrut
1

Koogipõhja valmistamiseks sega sulatatud või omavahel segatud kuivainetega ning suru küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormi põhjale ja külgedele. Silu küljed enamvähem sama kõrguseks ja servad sirgeks. Pane koogipõhi täidise valmistamise ajaks külmikusse.

2

Seejärel vahusta munakollased suhkruga ühtlaseks, lisa kohupiim ja vahusta veekord läbi. Lisasin vähe suhkrut, sest kohupiimas oli juba omajagu suhkrut sees (reguleeri kogust vastavalt maitsele). Vala täidis koogipõhjale ja suru sellesse kirsid. Küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit.

3

Samal ajal vahusta munavalged suhkruga võimalikult kohevaks. Võta kook ahjust ja määri munavalge vaht küpsenud täidisele (proovi siluda see võimalikult ebaühtlaseks, nii tekib hiljem rohkem pisaraid). Küpseta kooki 200-kraadises ahjus veel 10 minutit, kuid kuna ahjud on erinevad, siis jälgi, et munavalge liiga tumedaks ei küpseks. Lõpptulemusena peaks see jääma beežikas, liiga küpsenud beseekihile ei teki palju pisaraid. Kui kook on valmis, tõsta see jahedasse kohta jahtuma, pisarad tekivad alles jahtunud koogile.

Koostisosad

Koogipõhi
 175 g kaerajahu
 50 g suhkrut
 1 tl küpsetuspulbrit
 80 g võid
Täidis
 2 munakollast
 30 g suhkrut
 200 g kohupiima (kasutasin Tere vanillikohupiima)
 150 g kirsse
Beseekate
 2 munavalget
 55 g suhkrut

Juhised

1

Koogipõhja valmistamiseks sega sulatatud või omavahel segatud kuivainetega ning suru küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormi põhjale ja külgedele. Silu küljed enamvähem sama kõrguseks ja servad sirgeks. Pane koogipõhi täidise valmistamise ajaks külmikusse.

2

Seejärel vahusta munakollased suhkruga ühtlaseks, lisa kohupiim ja vahusta veekord läbi. Lisasin vähe suhkrut, sest kohupiimas oli juba omajagu suhkrut sees (reguleeri kogust vastavalt maitsele). Vala täidis koogipõhjale ja suru sellesse kirsid. Küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit.

3

Samal ajal vahusta munavalged suhkruga võimalikult kohevaks. Võta kook ahjust ja määri munavalge vaht küpsenud täidisele (proovi siluda see võimalikult ebaühtlaseks, nii tekib hiljem rohkem pisaraid). Küpseta kooki 200-kraadises ahjus veel 10 minutit, kuid kuna ahjud on erinevad, siis jälgi, et munavalge liiga tumedaks ei küpseks. Lõpptulemusena peaks see jääma beežikas, liiga küpsenud beseekihile ei teki palju pisaraid. Kui kook on valmis, tõsta see jahedasse kohta jahtuma, pisarad tekivad alles jahtunud koogile.

Kohupiima-pisarakook kirssidega

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga