Kohev ploomi-kardemonikeeks

KategooriaRaskusasteKeskmine

Avastasin, kui uskumatult hästi sobivad omavahel kokku ploomid ja kardemon. Kasutasin neid seekord ühes kohevas ja mahlases keeksis, mida on kõigele lisaks ka lihtne valmistada.


Ettevalmistusaeg15 minutitKüpsetusaeg50 minutitAeg kokku1 tund 5 minutit
Keeksi taigen
 150 g toasooja võid
 200 g suhkrut
 2 muna
 200 ml piima
 260 g nisujahu
 1 tl küpsetuspulbrit
 2 tl jahvatatud kardemoni
 200 g puhastatud ja tükeldatud ploome
1

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval munad ja vahusta ühtlaseks. Seejärel lisa piim ning omavahel segatud kuivained (jahu, küpsetuspulber ja kardemon) ja viimasena tükeldatud ploomid. Sega taigen ühtlaseks ja vala küpsetuspaberiga vooderdatud piklikusse keeksivormi. Soovi korral aseta kõige peale veel mõned poolikud ploomid kaunistuseks.

2

Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 50 minutit (keeks on valmis, kui keeksi keskele torgatud puutikk jääb puhtaks). Enne lahti lõikamist lase keeksil jahtuda, sest kuumana laguneb see kergemini. Siiski on keeks parim serveerimiseks siis, kui on alles veidi soe. Säilita seda võimalusel õhukindlalt, et tagada mahlasus ka järgmisel päeval.

Koostisosad

Keeksi taigen
 150 g toasooja võid
 200 g suhkrut
 2 muna
 200 ml piima
 260 g nisujahu
 1 tl küpsetuspulbrit
 2 tl jahvatatud kardemoni
 200 g puhastatud ja tükeldatud ploome

Juhised

1

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval munad ja vahusta ühtlaseks. Seejärel lisa piim ning omavahel segatud kuivained (jahu, küpsetuspulber ja kardemon) ja viimasena tükeldatud ploomid. Sega taigen ühtlaseks ja vala küpsetuspaberiga vooderdatud piklikusse keeksivormi. Soovi korral aseta kõige peale veel mõned poolikud ploomid kaunistuseks.

2

Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 50 minutit (keeks on valmis, kui keeksi keskele torgatud puutikk jääb puhtaks). Enne lahti lõikamist lase keeksil jahtuda, sest kuumana laguneb see kergemini. Siiski on keeks parim serveerimiseks siis, kui on alles veidi soe. Säilita seda võimalusel õhukindlalt, et tagada mahlasus ka järgmisel päeval.

Notes

Kohev ploomi-kardemonikeeks

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga