Avastasin, kui uskumatult hästi sobivad omavahel kokku ploomid ja kardemon. Kasutasin neid seekord ühes kohevas ja mahlases keeksis, mida on kõigele lisaks ka lihtne valmistada.
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval munad ja vahusta ühtlaseks. Seejärel lisa piim ning omavahel segatud kuivained (jahu, küpsetuspulber ja kardemon) ja viimasena tükeldatud ploomid. Sega taigen ühtlaseks ja vala küpsetuspaberiga vooderdatud piklikusse keeksivormi. Soovi korral aseta kõige peale veel mõned poolikud ploomid kaunistuseks.
Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 50 minutit (keeks on valmis, kui keeksi keskele torgatud puutikk jääb puhtaks). Enne lahti lõikamist lase keeksil jahtuda, sest kuumana laguneb see kergemini. Siiski on keeks parim serveerimiseks siis, kui on alles veidi soe. Säilita seda võimalusel õhukindlalt, et tagada mahlasus ka järgmisel päeval.
Koostisosad
Juhised
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval munad ja vahusta ühtlaseks. Seejärel lisa piim ning omavahel segatud kuivained (jahu, küpsetuspulber ja kardemon) ja viimasena tükeldatud ploomid. Sega taigen ühtlaseks ja vala küpsetuspaberiga vooderdatud piklikusse keeksivormi. Soovi korral aseta kõige peale veel mõned poolikud ploomid kaunistuseks.
Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 50 minutit (keeks on valmis, kui keeksi keskele torgatud puutikk jääb puhtaks). Enne lahti lõikamist lase keeksil jahtuda, sest kuumana laguneb see kergemini. Siiski on keeks parim serveerimiseks siis, kui on alles veidi soe. Säilita seda võimalusel õhukindlalt, et tagada mahlasus ka järgmisel päeval.