Selle koogi puhul võiks öelda, et lihtsuses peitub võlu. Üks ääretult pehme ja kohev kook õunade ja pirnidega, retsepti osas sain inspiratsiooni Toidutare lehelt (Pehme õunakook II). Serveerides kooki veel soojana koos vanillijäätisega, on tulemus täiuslik.
Alusta taignast. Selleks vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval munad ja vahusta ühtlaseks. Lisa piim ja omavahel segatud jahu ning küpsetuspulber ja sega taigen ühtlaseks.
Koori ja puhasta õunad ja pirnid ning lõika viiludeks (õunad pigem õhukesteks viiludeks). Sega need kaneeli ja suhkruga. Vala 2/3 taignast küpsetuspaberiga kaetud 26 cm läbimõõduga koogivormi. Lao taignale õuna- ja pirniviilud (vaheldumisi või näiteks üks rida õunu, teine rida pirne). Soovi korral puista neile ka rosinaid. Kõige peale vala ülejäänud taigen ja küpseta 175-kraadises ahjus 45-50 minutit, kuni kook on pealt kuldpruun.
Lase koogil veidi jahtuda ning serveeri ideaalis juba soojana (näiteks koos vanillijäätisega). Kuid kook säilitab hästi oma pehmust ja on maitsev ka jahtununa.
Kui on soov valmistada vaid õunakooki, võib pirnid üldse välja jätta ja asendada need õuntega.
Koostisosad
Juhised
Alusta taignast. Selleks vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval munad ja vahusta ühtlaseks. Lisa piim ja omavahel segatud jahu ning küpsetuspulber ja sega taigen ühtlaseks.
Koori ja puhasta õunad ja pirnid ning lõika viiludeks (õunad pigem õhukesteks viiludeks). Sega need kaneeli ja suhkruga. Vala 2/3 taignast küpsetuspaberiga kaetud 26 cm läbimõõduga koogivormi. Lao taignale õuna- ja pirniviilud (vaheldumisi või näiteks üks rida õunu, teine rida pirne). Soovi korral puista neile ka rosinaid. Kõige peale vala ülejäänud taigen ja küpseta 175-kraadises ahjus 45-50 minutit, kuni kook on pealt kuldpruun.
Lase koogil veidi jahtuda ning serveeri ideaalis juba soojana (näiteks koos vanillijäätisega). Kuid kook säilitab hästi oma pehmust ja on maitsev ka jahtununa.
Kui on soov valmistada vaid õunakooki, võib pirnid üldse välja jätta ja asendada need õuntega.